Κάθισμα στον αέρα για αντοχή και δυνατά πόδια

  Πλησιάζοντας προς τον χειμώνα, προσπαθήστε να κάνετε ένα βήμα ανανέωσης και να θέσετε νέους στόχους. Μερικές φορές χρειαζόμαστε λίγο ώθηση για να υπερβούμε το όριο των δυνατοτήτων μας. Ας βάλουμε λοιπόν στην ζωή μας περισσότερη άσκηση. Θα σταματήσουμε  το «κάθισμα» με τον συνηθισμένο τρόπο και θα προσπαθήσουμε να ενδυναμώσουμε τα πόδια μας αλλά και την αντοχή μας. Είναι ιδανική όταν θέλετε να δυναμώσετε, να κάνετε γράμμωση και να κάψετε λίπος. Αν δεν κάνετε σωστά την άσκηση, όχι μόνο δε θα δείτε διαφορά, αλλά μπορεί να τραυματίσετε σοβαρά τα γόνατα σας. Για αυτό ακολουθούμε πάντα την καθοδήγηση των ειδικών. Μάθετε τον σωστό τρόπο εκτέλεσης πριν αρχίσετε..

Τέσσερα βήματα

  Πρέπει να σταθείτε όρθια, κρατώντας την κοιλιά προς τα μέσα, κατεβάζοντας τους ώμους και έχοντας μια ουδέτερη κλίση της σπονδυλική στήλης. Κρατάτε ίσια την πλάτη και δεν σκύβετε πολύ χαμηλά. Η ευθεία των γονάτων δε θα πρέπει να βγαίνει προς τα έξω από τα δάχτυλα των ποδιών σας και το σημαντικότερο από όλα είναι να σχηματίσετε την σωστή γωνία. Οι γάμπες και οι μηροί θα πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία.

Special tips

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα καθίσματα και είναι η πρώτη σας φορά, δοκιμάστε με τη βοήθεια μιας καρέκλας, που θα σας «καθοδηγήσει» ώστε να έχετε τη σωστή στάση στο σώμα και να προστατέψετε τα γόνατα σας. Επίσης, μια δεύτερη λύση είναι να κάνετε μπροστά σε έναν καθρέφτη ώστε να ελέγχετε τη σωστή εκτέλεση της άσκησης.

Βοηθητικό εργαλείο

Προσπαθήστε να κρατάτε μηνιαίο ημερολόγιο για να καταγράφετε πόσες φορές ακολουθείτε πιστά τις ασκήσεις, ως μέτρο βελτίωσης αλλά και ως πηγή ενθάρρυνσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της αλλαγής. Είναι μια πρακτική που σας κρατάει σε παλμό αλλά και εγρήγορση για αυτοβελτίωση. Μην χάνετε το θάρρος σας και προσπαθήστε να επιμείνετε μέχρι την επίτευξη του στόχου.

Καλή αρχή!

Featured image: unsplash.com/@yellowteapot

You may also like