Κάπαρη: 5 μοναδικά οφέλη για τα μαλλιά, την επιδερμίδα και την υγεία

Τραγανή, αλμυρή, με έντονη γεύση, η κάπαρη δημιουργήθηκε για να δίνει νοστιμιά σε κάθε πιάτο που την προσθέτουμε. Το άρωμα της μοναδικό, όπως μοναδικά είναι και τα οφέλη που χαρίζει στα μαλλιά, στην επιδερμίδα και γενικά στην υγεία μας. Πολλά μέρη της Ελλάδας παράγουν εξαιρετική κάπαρη που αξίζει να βάλεις καθημερινά στη διατροφή σου. Και αλήθεια, τα αποτελέσματα, θα τα δεις τις επόμενες εβδομάδες!

1. Προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών

Η κάπαρη και τα συστατικά της χρησιμοποιούνται αρκετά σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και σίδηρο. Και τα είναι γνωστά για την βοήθεια που προσφέρουν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Η βιταμίνη Β βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα ενώ ο σίδηρος βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

2. Έχει αντιοξειδωτική δράση

Η κάπαρη είναι πλούσια σε φλαβονοειδείς ενώσεις συμπεριλαμβανομένης της ρουτίνης και της κουερσετίνης. Και οι δύο αυτές ενώσεις είναι ισχυρές πηγές αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστό ότι αποτρέπουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πολλές ασθένειες αλλά και βλάβες στο δέρμα.

unsplash.com/@maledobro
3. Ενισχύει την υγεία του δέρματος

Η κάπαρη είναι μια εξαιρετική τροφή, που μόνο καλό μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα σου. Τα μοναδικά συστατικά της βοηθούν και απαλύνουν τυχόν ερυθρότητες, ερεθισμούς και σπυράκια. Επίσης η κάπαρη είναι μια πολύ καλή επιλογή για εσένα που θες να επιβραδύνεις την διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει κάνουν σωστά τη δουλειά τους, χαρίζοντας λάμψη και φρεσκάδα.

4. Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Αυτή η τροφή με την τόσο έντονη γεύση είναι τέλεια για τους ανθρώπους που στοχεύουν να χάσουν βάρος. Αν για παράδειγμα επιθυμείς να χάσεις αρκετά κιλά, θα πρέπει να διατηρήσεις την διατροφή σου χαμηλή σε υδατάνθρακες και θερμίδες. Η κάπαρη λοιπόν είναι ο ιδανικός συνδυασμός υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες και σε χαμηλές θερμίδες, τέλειο;

5. Αντιμετωπίζει την αναιμία

Αν έχεις αναιμία ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει κόπωση. Άλλαξε λοιπόν τις συνήθειες σου και συγκεκριμένα τις διατροφικές συνήθειες σου και βάλε την κάπαρη στην καθημερινότητα σου. Περιέχει μια καλή ποσότητα σιδήρουπου προάγει τον σχηματισμό αιμοσφαιρίνης στο σώμα αλλά και αρκετή βιταμίνη C, η οποία επιτρέπει την απορρόφηση του σιδήρου από το διατροφικό σύστημα.

Featured image:   unsplash.com/@patrickperkins

You may also like