Κίνα :Η πιο ακριβή εμπορική συνοικία του κόσμου είναι στο Hong-Kong

Η πιο ακριβή εμπορική συνοικία του κόσμου είναι πλέον η Causeway bay, στο νησί του Χονγκ Κονγκ, καθώς πήρε την πρώτη θέση από την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη του εξειδικευμένου γραφείου μελετών Cushman και Wakefield.

“Στην κορυφή της φετινής κατάταξης βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ”, αναφέρει το γραφείο σε σημερινή ανακοίνωσή του. “Παρά την οικονομική επιβράδυνση, οι διανομείς εξακολουθούν να θεωρούν αυτή την αγορά ως την ιδεώδη πύλη εισόδου στην ηπειρωτική Κίνα”.

Το τετραγωνικό μέτρο μισθώνεται αυτή τη στιγμή κατά μέσο όρο 22.307 ευρώ ετησίως στο Χονγκ Κονγκ, έναντι 21.204 ευρώ στη Νέα Υόρκη. Η λεωφόρος Champs Elysées στο Παρίσι κατατάσσεται πλέον τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη (9.573 ευρώ το τ.μ.), ενώ ήταν 5th Avenue το 2011.

Μετά τις τρεις πρώτες θέσεις, ακολουθεί η Γκίνζα (Τόκιο) και μετά η Πιτ Στριτ Μολ (Σίδνεϊ) και η New Bond Street (Λονδίνο).

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του γραφείου Cushman και Wakefield, οι τιμές των εμπορικών μισθώσεων “ντοπάρονται” από τους διανομείς του τομέα των ειδών πολυτελείας, οι οποίοι επιδίδονται σε άγριο ανταγωνισμό για να βάλουν στο χέρι “τα πιο περιζήτητα καταστήματα”.

Η περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού περιλαμβάνει πέντε από τις δέκα πιο ακριβές εμπορικές συνοικίες του κόσμου, ένδειξη της ανάδυσης σ’ αυτή τη ζώνη μιας μεσαίας τάξης η οποία διαθέτει ολοένα και περισσότερα μέσα.

Πηγή: http://www.nooz.gr

You may also like