Καθημερινή φροντίδα προσώπου για … άνδρες

Πόσες φορές αντιμετωπίζουμε ένα άνδρα ως ωραιοπαθή ή ως ψώνιο όταν τον βλέπουμε να ασχολείται με την περιποίηση του προσώπου του; Συνήθως αποδεχόμαστε όταν θέλουν αλλαγές γύρω από τον εαυτό τους το να αρχίσουν γυμναστική ή μια καλή διατροφή ή να αρκεστούν σε ένα χαλαρό μασάζ, αλλά δεν ακούω άνδρες να ομολογούν πόσο τους αρέσει μια περιποίηση προσώπου ή  η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας τους. Το να αρκείσαι στην έντονη γυμναστική δεν αρκεί για να δείχνεις ωραίος αφού η επιδερμίδα είναι αυτή που προδίδει την ηλικία μας και πως νιώθουμε όταν βλέπουμε το πρόσωπο μας στον καθρέφτη.

Φυσικά τα πράγματα έχουν εξελιχθεί αρκετά προς το καλύτερο στην σημερινή εποχή αφού αρχίζουν και εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την περιποίηση που χρειάζονται να έχουν. Ας αρχίσουμε με τα βασικά…

  1. Υπάρχουν κατάλληλα προϊόντα (ειδικά για άνδρες) αφού η επιδερμίδα τους λόγω της τριχοφυΐας και του ιδρώτα δημιουργούν πιο απαιτητικές ανάγκες περιποίησης. Ξεκινάτε με ένα σαπούνι ή gel καθαρισμού όπου θα καθαρίσει βαθιά τους πόρους καθημερινά. Απομακρύνει την σκόνη που μαζεύουν τα γένια και ανανεώνονται τα κύτταρα..
  2. Ενυδατωθείτε μετά το ξύρισμα και όχι μόνο,  αφού καλώς γίνεται και απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα αλλά μετά το δέρμα μένει χωρίς άμυνα και αποκτά ξηρασία. Διαλέξτε μια πλούσια κρέμα ή λοσιόν ή gel που να σας αρέσει και χρησιμοποιήστε την καθημερινά για να έχετε ασπίδα προστασίας για την υγρασία και την διατήρηση του Ρh ώστε να διατηρείται περισσότερο στον χρόνο.
  3. Αντιηλιακή  προστασία οπωσδήποτε στην διάρκεια της μέρας και αν βαριέστε τα πολλά προϊόντα προσπαθήστε η κρέμα ημέρα σας να περιλαμβάνει προστασία αφού οι ακτίνες UVA,UVBείναι βλαβερές αρκετά.
  • Μια μάσκα προσώπου καθαρισμού ή εναλλάξ ενυδάτωσης αναλόγως τις ανάγκες βοηθάει στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας και ενυδατώνει την επιδερμίδα καθώς λειαίνει τις τυχόν λεπτές ρυτίδες που συνήθως εμφανίζονται γύρω από τα μάτια. Εξιδεικευμένες κρέμες υπάρχουν για να βοηθήσουν στην ελαστικότητα της επιδερμίδας και να προλάβετε να μην αποκτήσετε τις ανεπιθύμητες γραμμούλες.. 

Αποκτήστε καλές συνήθειες, φροντίστε όσο περισσότερο την επιδερμίδα σας  και εξαπατήστε τον χρόνο με την προσπάθεια σας  δείχνοντας λαμπεροί και υγιείς… 

You may also like