Καταρρίπτουμε 6 μύθους για τις ενυδατικές κρέμες

Φτάσαμε επιτέλους στο σημείο όπου οι γυναίκες έχουν αντιληφθεί πλήρως την έννοια και την σημασία της ενυδατικής τους κρέμας, και δεν υπάρχουν πια πολλές, που να μην την έχουν εντάξει συστηματικά στη καθημερινή τους ρουτίνα. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι μύθοι, στους οποίους πολλές εμμένουν και σήμερα βαλθήκαμε να τους καταρρίψουμε.

#1 Όλες οι κρέμες είναι περίπου οι ίδιες.
Όχι. Όχι. Και ξανά όχι. Οι κρέμες που υπάρχουν εκεί έξω, είναι πραγματικά άπειρες. Γι’αυτό το λόγο, το να βρει κάποιος αυτήν που του ταιριάζει είναι εξαιρετικά δύσκολο. Χρήματα που σπαταλήθηκαν στο βωμό, πανάκριβων προϊόντων και έμειναν τελικώς στο ράφι μας, γιατί απλώς δεν έκαναν για εμάς. Γι’αυτό και θεωρούμε σημαντικό, να αναφέρουμε για μια ακόμη φορά το μείζον θέμα των δειγμάτων. Μην διστάζετε να τα ζητήσετε, προκειμένου να βεβαιωθείτε εάν η συγκεκριμένη κρέμα προορίζεται όντως για τις δικές σας ανάγκες (οι οποίες είναι και μοναδικές). Το ότι η κρέμα που σκέφτεστε να αγοράσετε, απευθύνεται σε ξηρά δέρματα δεν είναι κατ’ανάγκη ιδανική για εσάς. Η εύρεση του σωστού skincare είναι μια διαδικασία που θέλει υπομονή και μεθοδικότητα.

#2 Δεν χρειάζεστε ενυδατική κρέμα εάν έχετε λιπαρό δέρμα
Οk, αυτό και αν είναι αστικός μύθος, και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε για το αντίθετο. Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, απλώς επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα χωρίς έλαια που δίνει στο δέρμα την ενυδάτωση που έχει ανάγκη, χωρίς όμως να το βαραίνει. Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, είναι τα σωστά για εσάς.

#3 Η ενυδατική με αντηλιακή προστασία είναι αρκετή
Για να μην γενικεύουμε τα πράγματα, το θέμα έχει ως εξής. Μια κρέμα που εμπεριέχει SPF, μπορεί να είναι εξαιρετική για τους χειμερινούς μήνες, όπου ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός. Αυτό όμως, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση, να είναι το ίδιο αποτελεσματικό και για το καλοκαίρι, όπου η αντηλιακή κρέμα προσώπου είναι υψίστης σημασίας.

#4 Το δέρμα μου μπορεί να εθιστεί στην ενυδατική κρέμα
Αμέτρητοι παράγοντες συμβάλλουν στην αφυδάτωση του δέρματος, όπως το DNA μας, η έκθεση στο νερό, ο καιρός, τα φάρμακα, οι εναλλαγές της θερμοκρασίας και ο κλιματισμός στα σπίτια μας. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε όλες αυτές τις συνθήκες, είναι σημαντικό να ενυδατώνουμε το δέρμα μας σε καθημερινή βάση, ειδικά καθώς μεγαλώνουμε. Άλλωστε, πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως θα έρθει η στιγμή που τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, δεν θα είναι πλέον «αρκετά» για το δέρμα μας, και θα χρειάζεται να τα αντικαταστήσουμε.

#5 Η ενυδατική πρέπει να εφαρμόζεται σε στεγνό δέρμα
Λάθος. Η ενυδατική κρέμα πρέπει να εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα. Οι δερματολόγοι, για την ακρίβεια, συνιστούν να πλένουμε το πρόσωπό μας και μετά να εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα, όσο ακόμα υπάρχει υγρασία στο δέρμα. Με αυτό τον τρόπο, θα βοηθήσουμε τα ενυδατικά συστατικά να κλειδωθούν μέσα, και εμείς θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

#6 Όσο περισσότερη ποσότητα βάλετε τόσο το καλύτερο.

Η έξτρα ποσότητα δεν πρόκειται να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Ακριβώς το αντίθετο. Θα βαρύνει άσκοπα την επιδερμίδα μας, με αποτέλεσμα να την «μπουκώσει» και να δείχνει θαμπή και ταλαιπωρημένη. Ποσότητες που είναι ευρέως γνωστές ως «ίση με ένα φουντούκι», δεν είναι τυχαίες. Ακολουθήστε τις οδηγίες που ορίζει η εταιρεία. Υπάρχει λόγος.

You may also like