Κερδίζοντας 10 χρόνια ζωής, με 3 φορές sex/εβδομάδα

a31eb177a40de1729b612329601d1ec9Σύμφωνα με τον Dr. David Weeks, ερευνητή και ψυχολόγο στη Σκοτία, μία επιστημονική έρευνα – σε 3.500 ερωτηθέντες- αποδεικνύεται ότι ο έρωτας κάνει καλό στην υγεία, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια συναντήσεων με παλιών συμμαθητών,(reunions) κάποιοι από τους παρευρισκομένους φαινόντουσαν 10 χρόνια νεώτεροι. Για το λόγο αυτό ο Dr David Weeks,ξεκίνησε να μελετά αυτό το φαινόμενο προκειμένου να κατανοήσει τα αίτια. Συγκέντρωσε, λοιπόν, 3.500 άτομα από 18 μέχρι 82 ετών, που είχαν ως κοινό σημείο το να φαίνονται πιο μικροί από την πραγματική τους ηλικία.

Τους έθεσε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις καθημερινές του συνήθειες και ιδού το αποτέλεσμα: “οι ερωτικές συνευρέσεις, άτυπο σπορ, ομολογουμένως, είχε θετικές επιπτώσεις στην υγεία των ατόμων αυτών. I

Πιο αναλυτικά:
*Κάνοντας έρωτα μειώνονται οι κίνδυνοι για την καρδιά, καθώς η φυσική προσπάθεια που καταβάλλεται αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ενδυναμώνει τους πνεύμονες και την καρδιά.

*Οι ερωτικές συνευρέσεις μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη: η συχνή δραστηριότητα έχει προστατευτικό ρόλο στη συγκεκριμένη πάθηση.

* Στη γυναίκα αντίστοιχα την προστατεύουν από καρκίνο του μαστού, καθώς υπάρχει έντονη κυκλοφορία του αίματος και της ορμόνης, γνωστής ως ωκυτοκίνη.

*Λειτουργεί επίσης ως φυσικό καταπραϋντικό φάρμακο : δεν έχετε πλέον καμία δικαιολογία για πονοκέφαλο, καθώς το να κάνετε έρωτα είναι σαν να έχετε παίρνετε δύο ασπιρίνες…

*Βοηθά κατά της αϋπνίας, καθώς απελευθερώνει την ενδορφίνη που οδηγεί στην χαλάρωση και τέλος στον ύπνο….

Πηγή: εδώ

You may also like