ΥΛΙΚΑ:
• 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
 • 1 μεγάλο κρεμμύδι
 • 2 σκελίδες σκόρδο
 • ψωμί ψίχα από 2 φέτες ή ένα παξιμάδι τριμμένο στο multi
 • 1 κ. σούπας ξύδι
 • 1 κ. σούπας ούζο
 • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
 • 3 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
 • 3 κ. σούπας δύοσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
 • 2 κ. σούπας ρίγανη
 • αλάτι
 • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 Ζυμώνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ πολύ καλά και τα αφήνετε-αν έχετε χρόνο- στο ψυγείο να “τραβήξουν”. Προθερμαίνετε στους 180o C θερμό αέρα τον φούρνο. Στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί και πλάθετε τα κεφτεδάκια. “Αλευρώνετε” (δηλαδή ταμπονάρετε σε μαλακό αλεύρι ) τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε στο ταψί.
 Τα αφήνετε να ψηθούν για 15-20 λεπτά στην δεύτερη θέση και όταν τα δείτε έτοιμα, τα βγάζετε και τα σερβίρετε…

