Κλασσική πατατόσουπα!!!!

ΥΛΙΚΑ:
6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένεςσε κύβους
2 μικρά καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 πράσα, Το λευκό κομμάτι κομμένο σε ροδέλες, το πράσινο χρησιμοποιείται ια το τηγάνισμα με μπέικον ως γαρνιτούρα
1-2 λίτρα νερό με κύβο ζωμού λαχανικών
1 ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κ. γλ. τριμμένου κόλιαντρο
1 κ.σ. herbes de Provence
Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
150 γραμμάρια μπέικον

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο τις πατάτες, κρεμμύδια, πράσα και τα καρότα σε ένα τηγάνι, χωρίς να καούν τα κρεμμύδια. Προσθέτετε κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα. Ρίχνετε το νερό με το ζωμό λαχανικών μέχρι να καλύψει τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέτετε όσο χρειάζεται σταδιακά. Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να είναι έτοιμα για το μπλέντερ.

kartoffelsuppe5_zpsc53404d1Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μπλέντερ χειρός -που βυθίζεται στο φαγητό- “χτυπήστε” μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφη και κρεμμώδη υφή. Προσθέστε την κρέμα και δοκιμάστε αν το αλάτι και το πιπέρι είναι αρκετά…. Καλύψτε το φαγητό με το καπάκι…

Τώρα τσιγαρίστε το κομμένο σε κύβους μπέικον με το πράσινο από το πράσο. Σερβίρετε ζεστή τη σούπα και γαρνίρετε με το πράσο και το μπέικον.

Πηγή : εδώ

You may also like