ΥΛΙΚΑ:
8 ντάκοι κρητικοί ή κουκουβάγιες
 5 ώριμες ντομάτες
 τυρί φέτα χοντροτριμμένη ή ξινομυζήθρα
 10 κ.σ. ελαιόλαδο
 ρίγανη
 κάπαρη
 8 ελιές τσακιστές
 αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 • Αφήνουμε για δευτερόλεπτα τον ντάκο κάτω από το νερό της βρύσης.
 • Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες. Προσθέτουμε 5 κουταλιές ελαιόλαδο,
 λίγη ρίγανη και την κάπαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά.
 • Μοιράζουμε στους ντάκους το μίγμα και πασπαλίζουμε την τριμμένη
 φέτα ή την ξινομυζήθρα.
 • Περιχύνουμε τους ντάκους με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και διακοσμούμε
 με τις ελιές.

