Λέμε “αντίο” στην κυτταρίτιδα, έχουμε σχέδιο! (Pt. I)

 

Είναι ένας από τους διαβόητους εχθρούς της γυναικείας σιλουέτας και το όνομά του είναι γνωστό: “κυτταρίτιδα”. Ως γνωστόν, η κυτταρίτιδα εμφανίζεται λόγω της συσσώρευσης λίπους στις πειροχές των μηρών και των γλουτών, δίνοντας στα σημεία αυτή την όψη “φλοιού πορτοκαλιού”. Τα καλά νέα, όμως, είναι πως αντιμετωπίζεται και θέλει απλά στοχευμένες κινήσεις. Σήμερα ξεκινάμε με το διατροφικό κομμάτι του σχεδίου μας!

01 Υπολογίζουμε τα περιεχόμενα του πιάτου μας, δηλαδή τη σωστή ποσότητα των τροφών που αποτελούν το κάθε γεύμα μας, και το χέρι μας μπορεί να μας καθοδηγήσει: η παλάμη μας αντιστοιχεί σε περίπου 85 γραμμάρια κρέατος, η γροθιά μας σε μισό μπολ γαρνιτούρας (λαχανικά, ρύζι, μακαρόνια κλπ), ο αντίχειράς μας σε περίπου 28 γραμμάρια τυριού και η άκρη του σε περίπου μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο.

02 Μοιράζουμε τις μερίδες μέσα στη μέρα. Το ιδανικό είναι τρία κύρια γεύματα και δύο (ή τρία, το ανώτατο) snacks την ημέρα, τα οποία θα έχουν ένα χρονικό περιθώριο τεσσάρων ωρών ανάμεσά τους. Το συγκεκριμένο σύστημα αποδεδειγμένα μειώνει το σωματικό λίπος σε σύγκριση με ένα ημερήσιο πλάνο τριών μόνο κυρίων γευμάτων που, όμως, είναι υπερφορτωμένα σε θερμίδες.  Επίσης, οι μικρές μερίδες διατηρούν σ’ εγρήγορση το μεταβολισμό (αυξάνοντας έτσι την καύση θερμίδων) και παράληλα μας κρατούν χορτάτες στη διάρκεια της ημέρας.

03 Κόβουμε εκατό θερμίδες ανά γεύμα. Συνδυαστικά με τις τετρακόσιες θερμίδες που θα καίγονται με τη σειρά ασκήσεων που θα σας παρουσιάσω στη συνέχεια του άρθρου, η μείωση των θερμίδων που προσλαμβάνουμε ημερησίως κατά τριακόσιες έως και πεντακόσιες θα βοηθήσει να χάσουμε βάρος αργά και σταθερά. Κι εδώ δε χρειάζονται ιδιαίτερα μεγάλες στερήσεις, μπορούμε απλά, για παράδειγμα, να “κόψουμε” εκείνο το dressing ζυμαρικών που είναι full σε λιπαρά!

04 Επιλέγουμε τροφές που μας χορταίνουν. Τα ωμά λαχανικά και οι σούπες που περιέχουν ζωμό κρέατος είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, τα οποία συμβάλλουν στην ικανοποίηση του αισθήματος κορεσμού. Αυτό, όπως γνωρίζουμε, μας βοηθά να αποφεύγουμε τις ενδιάμεσες “παρασπονδίες”! Έρευνες έχουν παρατηρήσει τη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων κατά 12% όταν καταναλώνουμε μία ωμή σαλάτα χωρίς dressing πριν το φαγητό, ενώ σε άλλη έρευνα, οι συμμετέχοντες που κατανάλωνων σούπα ημερησίως για ένα χρόνο έχασαν 50% περισσότερο βάρος απ΄ όσους δεν ακολούθησαν αυτή τη διερευνητική δίαιτα.

05 “Ξεχνάμε” επεξεργασμένα τρόφιμα. Όλες αυτές οι γλυκές και μη “αμαρτίες”, όπως μπισκότα και πατατάκια, ενώ είναι πλούσια σε λιπαρά, η διατροφική τους αξία είναι… αέρας κοπανιστός – κάτι σαν τον αέρα που πιάνει χώρο στο σακουλάκι με τα πατατάκια! Είναι η πικρή αλήθεια, αλλά ΕΙΝΑι η αλήθεια… Δε λέμε να μην τα απολαμβάνουμε αραιά και πού, αλλά καλό θα ήταν να τα αψηφίσουμε για όσο διάστημα προσπαθούμε να αποκτήσουμε την αναγκαία εγκράτεια για την επίτευξη του στόχου μας!

Μείνετε συντονισμένες, κορίτσια, γιατί χωρίς να κουνήσουμε… το σωματάκι μας, θα κάνουμε μισές δουλειές!

You may also like