Λίγα λόγια για το Spetses Classic Yacht Regatta 2017

Για μία ακόμα χρονιά, 7η στη σειρά, θα διεξαχθεί φέτος μεταξύ 22 και 25 Ιουνίου ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών – Spetses Classic Yacht Regatta 2017,ο οποίος έχει πλέον καθιερωθεί ως μια διοργάνωση – θεσμός για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Μετά από έξι χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, το event δεν είναι απλώς ο δημοφιλέστερος αγώνας Κλασσικών σκαφών στην Ελλάδα, αλλά ένας από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και εκλεκτές παρουσίες.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ιστιοδρομίες για Κλασσικά Σκάφη, Παραδοσιακά Σκάφη, Παραδοσιακές Λέμβους και Οικογενειακές Λέμβους – Dinghiesκαι διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος μερικά από τα πιο διάσημα κλασικά σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα και σημαντικές αντίστοιχες παρουσίες από το εξωτερικό. Με φόντο το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού ο ξεχωριστός αυτός αγώνας αποτελεί θεμέλιο για τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ και του υγιούς συναγωνισμού- αποφέροντας παράλληλα πολλαπλά οφέλη για τον αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στην χώρα.

Η επίσημη έναρξη του αγώνα, θα γίνει με το Kick-off Party στο “Bikini Bar” στις Σπέτσες, με «πρωταγωνιστή» το επίσημο cocktail της διοργάνωσης, Le Grand Fizz, από την super premium vodka Grey Goose. Την Πέμπτη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο Challenge Race, ενώ το βράδυ, αφού θα γίνουν από τον Πρόεδρο του ΝΟΕ, Αλέξανδρο Παπαδόγγονα, τα εγκαίνια του νέου θεσμού του event, του Race Village, θα ακολουθήσει το ξακουστό, πλέον, opening party στο μοναδικό Poseidonion Grand Hotel (μέγα υποστηρικτή της διοργάνωσης) με την απαράμιλλη θέα και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Εκεί, οι Χρυσοί Χορηγοί, Moët&Chandon και Grey Goose, ετοιμάζουν εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους, προκειμένου το entertainment party να μείνει αξέχαστο στο κοινό. Η αγωνιστική δράση ανοίγει την Παρασκευή και καταλήγει στο day prize award, όπου θα τιμηθούν οι νικητές και θα απονεμηθεί ένα ρολόι IWC Aquatimer Automatic Edition Cousteau στον ΝΟΕ από τον Official Time Kipper του SCYR2017. Το Σάββατο είναι η ημέρα που τα πληρώματα έχουν την τιμητική τους με το καθιερωμένο “ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΑ” Beach Party να διοργανώνεται προς τιμή τους με live μουσική και φαγητό με την πολύτιμη βοήθεια της PorscheMacan για τη μεταφορά των καλεσμένων.

Τέλος, την Κυριακή θα ολοκληρωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα, με το νησί να γιορτάζει την ολοκλήρωση της διοργάνωσης στη Πλατεία Ποσειδωνίου, όπου θα γίνει η κεντρική απονομή των νικητών της γενικής κατάταξης του αγώνα σε όλες τις κατηγορίες, καθώς θα δοθεί και το έπαθλο καλύτερης εμφάνισης πληρώματος, σημειώνοντας ότι τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής θα είναι ενδεδυμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με ρούχα από την εταιρία Napapijri, που είναι ο Official Apparel Sponsor του αγώνα.

Χρυσοί Χορηγοί είναι τα κορυφαία brands Moët&Chandon & GreyGoose, που συμπλέουν απόλυτα με τις αξίες του αγώνα. Χορηγός του αγώνα είναι η Porsche Hellas και η Μοτοδυναμική ΑΕΕ, με  την  νέα δίλιτρη Porsche Μacan , η οποία θα εκτίθεται στην πλατεία Ποσειδωνίου, κατά την διάρκεια των αγώνων.

Επίσημος Χρονομέτρης του αγώνα για τρίτη συνεχή χρονιά είναι ο ταυτισμένος με την ιστιοπλοΐα, Ελβετικός Οίκος υψηλής Ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen, που χαρακτηρίζεται από το πάθος για την καινοτομία και την τεχνική επινοητικότητα. Η συλλογή του οίκου θα εκτίθεται καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στο σαλόνι του Poseidonion Grand Hotel και σας καλούμε να την θαυμάστε από κοντά και να δοκιμάσετε τα νέα μοντέλα DaVinci στον καρπό σας.

Ο οίκος Ralph Lauren που φέτος γιορτάζει 50 χρόνια ζωής, είναι ο Beautypartner του SCYR 2017 με το άρωμα PoloBlue. Το επίσημο άρωμα των αγώνων, αρρενωπό και ταυτόχρονα φρέσκο, ταυτίζεται απόλυτα με την ευγενή πολυτέλεια και τον κόσμο της ιστιοπλοΐας, ενώ ακολουθεί τους πρωταγωνιστές της περιπέτειας από τη συναρπαστική ρεγκάτα στη γιορτή που εξελίσσεται μετά τον αγώνα.

Επίσημος Apparel Sponsor της SCYR2017, θα είναι η εταιρία ένδυσης, Napapijri, που έχει ως διαχρονικό της μότο «Πάντα υπάρχει ένα ταξίδι» – μήνυμα που ταιριάζει απόλυτα στο συναρπαστικό ταξίδι και τις εμπειρίες των πληρωμάτων των σκαφών.

Suncare Partner  των ιστιοπλόων που εκτίθενται για αρκετές ώρες στον ήλιο, κάνοντας το άθλημα που αγαπούν, είναι  η LaRoche-Posay που φροντίζει για την αντηλιακή τους προστασία προσφέροντας στα πληρώματα και τις ομάδες το ANTHELIOS XL WetSkin SPF50+ για το σώμα με τεχνολογία WetSkin για εύκολη εφαρμογή σε βρεγμένο δέρμα, το ΑΝΤΗΕLIOS XL Ultra- LightFluid SPF50+ για το πρόσωπο και το ΑΝΤΗΕLIOS XL StickZone SPF50+ για γρήγορη, τοπική εφαρμογή που δεν χρειάζεται επάλειψη. Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη τύπου θα λάβουν τoΜΥ UV PATCH της LaRoche-Posay, την 1η wearable τεχνολογία σε μορφή αυτοκόλλητου που σου μαθαίνει πως να απολαμβάνεις τον ήλιο με ασφάλεια! Ένα gadget που φτιάχτηκε στα μέτρα της σύγχρονης ζωής και υπόσχεται να αλλάξει προς το καλύτερο τις συνήθειες προστασίας από τον ήλιο, ενθαρρύνοντας την ασφαλή συμπεριφορά!

Το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, που κάθε χρόνο είναι το κέντρο επιχειρήσεων θα είναι και φέτος Μέγας Υποστηρικτής, αλλά και αθλοθέτης των βραβείων Concours d’Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη.

Το ξεχωριστό Amanzoe Resort είναι για έβδομη συνεχή χρονιά υποστηρικτής του αγώνα συμβάλλοντας στην κάλυψη αναγκών της διοργάνωσης.

Υποστηρικτής είναι επίσης και η Technohull, κορυφαία εταιρεία στον χώρο των πολυτελών και υψηλών προδιαγραφών ταχύπλοων RIB, για τα σκάφη της οποίας έχουν αφιερώματα διεθνή περιοδικά με εγκωμιαστικά σχόλια, που θα διαθέσει τα εντυπωσιακά σκάφη της για τις ανάγκες των αγώνων.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών και θα προσφέρει τα παπούτσια για τους νέους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος αλλά και κληρώνοντας παράλληλα ζευγάρια κατά τη διάρκεια του τετραημέρου.

Η Salty Bag, η κορυφαία ελληνική εταιρεία στο είδος της,  θα κατασκευάσει τις skipper’sbags των αγώνων, όπως πάντα από ανακυκλωμένα πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών.  Μάλιστα. η φετινή χρονιά αποτελεί την 5η συνεχή χρονιά συνεργασίας της εταιρείας με το Spetses ClassicYacht Regatta, με μία ειδική τσάντα να έχει σχεδιαστεί για τον σκοπό αυτό.

Αρωγοί της διοργάνωσης είναι η Αναργύρειο ς& Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας, ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.

You may also like