Μάρτης και γδάρτης… για την επιδερμίδα μας!

Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ο Μάρτης είναι ένας μήνας απρόβλεπτος. Την μια στιγμή συννεφιάζει και την άλλη έχει είκοσι βαθμούς με ηλιοφάνεια! Φυσικά και μας αναστατώνει αλλά συγχρόνως μας υπενθυμίζει πως η φροντίδα προς την επιδερμίδα μας αλλάζει ξανά.Πρέπει στις καθημερινές μας συνήθειες να προσθέσουμε τον ρόλο της αντιηλιακής κρέμας δυναμικά. Παρατήρησα πως λίγη ώρα παραπάνω στον ήλιο, η ακτινοβολία άρχισε να γίνεται πιο έντονη. Κοκκίνησα και αισθάνθηκα πως η αντηλιακή ήταν άκρως απαραίτητη. Πως να προλάβουμε πανάδες και κηλίδες;

Πανάδες και πρόληψη…

Οι πανάδες μπορούν να εμφανιστούν για πολλούς λόγους στην επιδερμίδα,όπως ορμονικοί παράγοντες σε περίοδο εγκυμοσύνης ή σε περιπτώσεις αποτρίχωσης και καλλυντικών, μπορούμε να εμφανίσουμε στο πρόσωπο, εάν δεν χρησιμοποιούμε αντηλιακό στο σημείο όπου έγινε και εκτεθούμε άμεσα στον ήλιο.Επίσης κάποια αρώματα ή κρέμες με συγκεκριμένα συστατικά δεν επιτρέπεται να τα φοράμε το πρωί, γιατί μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καφέ κηλίδων. Η ηλικία μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπες με πανάδες ή δυσχρωμίες συνήθως στα χέρια και τον λαιμό. Η αλήθεια είναι ότι η ποιότητα του δέρματος σχετίζεται άμεσα με την κληρονομικότητα. Ο βασικότερος λόγος όμως είναι η παραμονή μας στον ήλιο χωρίς την χρήση αντηλιακού.

Αντιμετώπιση

 Χρησιμοποιούμε άμεσα αντηλιακή προστασία διότι θα μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης τους.Η πρόληψη είναι η πιο σημαντική απόφαση. Γι ‘αυτο και πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι, αλλά βέβαια ποτέ δεν είναι αργά. Αυτό θα μας βοηθήσει να μην δημιουργηθούν αλλά και να μην γίνουν ακόμη πιο έντονες καθώς η θερμοκρασία θα ανεβαίνει. Ποιες είναι οι ιδανικές κρέμες για  την αντιμετώπιση τους;

  1. Ideal Soleil Emulsion Dry Touch Spf50, Vichy

Μια αντηλιακή κρέμα με λεπτόρρευστη αδιάβροχη υφή για προστασία από τον ήλιο. Η πρώτη αντηλιακή φροντίδα με SPF 50 που εγγυάται ματ αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας. Έιναι κατάλληλη για άνδρες και γυναίκες με ανοιχτόχρωμη, μικτή ή λιπαρή επιδερμίδα.

2. Sun Face CreamSpf50,  NUXE

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου Sun Face Cream της Nuxe προσφέρει υψηλή αντηλιακή  προστασία και ενυδατώνει το δέρμα αποτρέποντας τις κηλίδες, ώστε να χαρίζει λαμπερό μαύρισμα αργότερα.

3. Sun Screen Velvet Face Cream Spf30, Frezyderm

Η υψηλής προστασίας Frezyderm Sun Screen Velvet Face Cream Spf30 είναι μια διάφανη αντηλιακή προστασία προσώπου που αφήνει μια βελούδινη αίσθηση. Προσφέρει ματ όψη για 6 ώρες απορροφώντας το σμήγμα και απαλύνει την όψη των ρυτίδων. Επίσης, σημαντικό είναι πως δεν αφήνει λευκή χροιά και το καθιστά άριστη βάση για μακιγιάζ.

 Αποκτούμε το σωστό φίλτρο προστασίας πριν να είναι αργά…

Featured image: unsplash.com/@chermitovee

You may also like