Μαθήματα γαλλικής ομορφιάς και κομψότητας από την Marion Cotilliard,από τη Λίνα Γριβογιάννη

Το ετήσιο “Age issue” της αμερικανικής Vogue φέτος φιλοξένει στο εξώφυλλο του την αξιαγάπητη και πολυβραβευμένη Marion Cotilliard. Σίγουρα με την συγκεκριμένη ηθοποιό δεν έχουμε να κάνουμε με μία απλή περίπτωση, δεν είναι από εκείνες , που ξεκινάνε με μεγάλες επιτυχίες και κάνουνε από την αρχή την εντυπωσιακή είσοδο που τα σαρώνει όλα. Η Cotilliard ήταν διαφορετική και αυτό είναι που την κάνει ξεχωριστή.

Είναι η γαλλίδα μποέμ ηθοποιός που ασχολείται με τον ακτιβισμό, ζει με τον σύντροφο της και το σχεδόν ενός έτους αγοράκι τους χωρίς να είναι παντρεμένοι στο Παρίσι. Συνεχίζει την ζωή της το ίδιο απλά και ήρεμα όπως πριν σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Τα κόκκινα χάλια, το Όσκαρ, οι διθυραμβικές κριτικές, το γεγονός ότι το άλλο της μισό είναι ένας από τους πιο γνωστούς, αγαπημένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της Γαλλίας , Guillaume Canet και ότι εδώ και μερικά χρόνια είναι η μούσα του Dior, για την Marion είναι απλά και μόνο άλλη μια μέρα στη “Πόλη του Φωτός” και όχι από υπεροψία άλλα από ταπεινότητα και σεμνότητα.

Όλα αυτά της τα στοιχειά σε συνδυασμό με την αρίστη υποκριτική της ικανότητα, που την αποδεικνύει σε κάθε της ταινία αλλά και με την μοναδική αυθεντική ομορφιά της καθώς και εκείνα τα μάτια της που είναι μία πραγματική θάλασσα την κάνουν όχι μόνο ιδανικό εξώφυλλο αλλά και ιδανικό “age πρότυπο” για την δεκαετία των 30.

Αν και μόλις 36 ετών η Cotillard έχει καταφέρει πράγματα που άλλες ηθοποιοί ακόμα ονειρεύονται, σκεφτείτε μόνο ότι είναι μια Ευρωπαία ηθοποιός που έχει κατακτήσει το Hollywood ενώ στις πρώτες της αγγλόφωνες ταινίες όπως στο “Big Fish” του Tim Burton,ντρεπόταν να μιλήσει αγγλικά και με δυσκολία άρθρωνε τις λέξεις. Πρόβλημα που ευτυχώς για εμάς ξεπέρασε, άρχισε να λύνετε η γλώσσα της και να παίρνει ρόλους διπλά στον Johnny Depp, στον Leonardo Di Carpio, όμως ο ρόλος για τον όποιο θα την θυμόμαστε για πάντα και δεν θα πάψει πότε να μας συγκλονίζει είναι σίγουρα η “La mome”, η Εντίτ που αγαπήσαμε και μας άφησε τόσο γρήγορα.

Φέτος θα έχουμε την χαρά πέρα από το εξώφυλλο της αμερικανικής και της γαλλικής Vogue θα την απολαύουμε στη μεγάλη οθόνη και αυτό μας κάνει να περιμένουμε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό τον νέο Batman. Ο σκηνοθέτης της μάλιστα Christopher Nolan την χαρακτήρισε «σούπεργουμαν». Το γιατί μπορείτε να το διαβάσετε στο περιοδικό που θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιούλιου αλλά και να δείτε ολόκληρη την φωτογράφιση της

You may also like