Μαθαίνουμε για τα υφάσματα από την Κατερίνα Αναγνώστου

Αλήθεια, πόσες φορές έχετε φανταστεί να σχεδιάζετε και να δημιουργείτε ένα δικό σας ρούχο; Προσωπικά, εγώ, πολλές φορές… Βέβαια, ένα καλό ρούχο χρειάζεται εκτός από φαντασία και καλής ποιότητας ύφασμα. Οπότε αποφάσισα να κάνω μερικές ερωτήσεις στην πολύ καλή μου φίλη Κατερίνα Αναγνώστου που διαθέτει το δικό της κατάστημα υφασμάτων (Υφάσματα Αναγνώστουστο κέντρο της Αθήνας και να μάθω τον τρόπο λειτουργίας του.

 Βαλεντίνα Παπαλάμπρου: Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των υφασμάτων;

Η παρακολούθηση των επιδείξεων μόδας που πραγματοποιούνται κάθε σεζόν καθώς και οι διάφορες εκθέσεις υφασμάτων στη Γερμανία και το Παρίσι αποτελούν τη βάση για την επιλογή των υφασμάτων μας. Πρέπει να υπάρχει διαρκής ενημέρωση, ώστε να είμαστε σε θέση να διαμορφώνουμε καλύτερη εικόνα για τις τάσεις που θα επικρατήσουν την κάθε σεζόν. Δυστυχώς ή ευτυχώς πολλές φορές η τάση που επικρατεί στην ελληνική αγορά δεν συμβαδίζει με εκείνη του εξωτερικού. Επομένως, πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα, ώστε να καλύπτουμε όλα τα γούστα. Επιπλέον, μεγάλη προσοχή δίνεται στην ποιότητα των υφασμάτων, με ιδιαίτερη προτίμηση στο βαμβάκι, το μετάξι – τη βισκόζη – και το μαλλί. Η πολύ καλή ποιότητα των υφασμάτων μας δημιουργεί πάντοτε ένα ξεχωριστό και καλοραμμένο ρούχο για αυτό και απολαμβάνουμε τη στήριξη πολλών ταλαντούχων Ελλήνων σχεδιαστών.

Βαλεντίνα Παπαλάμπρου: Είναι εύκολο να δω ένα σύνολο π.χ. σε ένα περιοδικό, να αγοράσω υφάσματα και να φτιάξω το ίδιο μόνη μου;

Ο συνδυασμός μιας καλής μοδίστρας και υφάσματος εξαιρετικής ποιότητας μπορεί να ξεπεράσει και το πρωτότυπο. Αυτό οφείλεται στο ότι το ρούχο θα φτιαχτεί πάνω στον σωματότυπο της κάθε γυναίκας, θα αναδείξει τα δυνατά της σημεία και θα κρύψει τυχόν ατέλειες. Μπορείτε να το δοκιμάσετε έστω μια φορά. Στο κατάστημά μας μπορούμε να σας προτείνουμε σχέδια που να σας κολακεύουν και να πετύχετε ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Άρα, μια καλή μοδίστρα, ένα  ύφασμα καλής ποιότητας και φαντασία αποτελούν τη συνταγή της επιτυχίας.

Βαλεντίνα Παπαλάμπρου: Έχει αυξηθεί η πελατεία σου τα τελευταία χρόνια και αν ναι που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

Το μαγαζί μας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε πριν σαράντα χρόνια πουλώντας υφάσματα μόνο χονδρική. Πριν από 25 χρόνια ανοίξαμε ένα όμορφο μαγαζί λιανικής και χονδρικής στο κέντρο της Αθήνας (Αθηναίδος 10) και αμέσως ο κόσμος το αγάπησε και το στήριξε. Εντυπωσιακή διαπίστωση αποτελεί ότι τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης παρατηρείται αύξηση της πελατείας μας και ειδικά νέων ανθρώπων που πάνε σε σχολές ραπτικής και μαθαίνουν πατρόν και κοπτική – ραπτική. Κατά τη γνώμη μου, αυτή η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι η ποιότητα των περισσότερων έτοιμων ενδυμάτων είναι κάτω του μετρίου και οι τιμές αυξημένες. Έτσι ο κόσμος προτιμάει να πάρει την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή.

 Βαλεντίνα Παπαλάμπρου: Από την συναναστροφή σου με σχεδιαστές μόδας τι συμβουλές έχεις υιοθετήσει για τη φετινή σεζόν;

Η τάση στα ρούχα αυτή τη χρονιά μάς παροτρύνει να αφήσουμε το γούστο μας ελεύθερο. Οι ρίγες, τα περίεργα και πολύ εκκεντρικά prints, slogans σε T-shirts, ασύμμετρα φορέματα/φούστες, μπλούζες με έναν ώμο, boho ντύσιμο, βολάν, πουκαμίσες αποτελούν μερικές από τις φετινές τάσεις. Ακόμη, πρωταγωνιστικό χρώμα με όλες τις πιθανές αποχρώσεις του αποτελεί το κίτρινο. Βέβαια, αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι να νιώθουμε μοναδικές και γεμάτες αυτοπεποίθηση και – ειδικά αν το ρούχο το έχουμε φτιάξει και μόνες μας, η επιτυχία είναι παραπάνω από σίγουρη.

Οι απαντήσεις της Κατερίνας ήταν εξαιρετικές και απόλυτα διαφωτιστικές. Ποτέ μην ξεχνάτε ότι αυτό που μετράει είναι το προσωπικό μας στυλ και να αισθανόμαστε μοναδικές.

“Fashion fades, only the style remains the same!” – Coco Chanel

 

Κείμενο: Βαλεντίνα Παπαλάμπρου

You may also like