Μακαρόνια στη γάστρα σε light έκδοση‏, από τη Νιόβη Αναζίκου

Οι μακαρονάδες φούρνου είναι από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων!!! Η παρακάτω συνταγή είναι γρήγορη και ελαφριά! Θα την αγαπήσετε…

Υλικά:
500γρ. μακαρόνια ολικής
10 φέτες Καπνιστής γαλοπούλας
500γρ. χυμό ντομάτας
1/2 φλιτζάνι νερό
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
2 κολοκύθια σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

*Για την επιφάνεια:
1 ντομάτα σε ροδέλες
250 γρ. τριμμένο τυρί light
πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:
mak-1Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού βγάζοντας τα 2 λεπτά πριν το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα σουρώνετε και τα βάζετε στην γάστρα, που προηγουμένως θα έχετε βάλει λαδόκολλα.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από την γαλοπούλα. Αφού πάρει βρασμό η σάλτσα σας, αφήνετε για 10 λεπτά να συμπυκνωθεί λίγο και μετά την ρίχνετε στα μακαρόνια. Κόβετε σε λωρίδες την γαλοπούλα και την προσθέτετε, ανακατεύετε να πάει παντού η σάλτσα.
Στην επιφάνεια πασπαλίζετε με το τυρί, την πάπρικα και βάζετε τις ροδέλες της ντομάτας. Προσθέστε αν θέλετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Κλείνετε την γάστρα, ψήνεται για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα, μετά ξεσκεπάστε την και αφήνετε λίγα λεπτά ακόμα να πάρει χρώμα.

Μπορείτε να βάλετε και όποιο άλλο είδος ζυμαρικών ολικής άλεσης σας αρέσει. Αν δεν έχετε γάστρα βάλτε λαδόκολλα στο ταψί σας, μετά τα υλικά και σκεπάστε το με μία βρεγμένη και στραγγισμένη λαδόκολλα…και συνεχίστε κανονικά το ψήσιμο όπως αναφέρεται παραπάνω.

You may also like