Μανιτάρια με πέστο & κασέρι, από την Έλενα Σμπώκου

Αν ψάχνεις ένα εύκολο μεζεδάκι με λίγα υλικά αλλά πολύ νόστιμο, μπορείς να φτιάξεις αυτά τα γεμιστά μανιτάρια που γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Το κασέρι είναι ένα τυρί ΠΟΠ που δίνει μια γλυκιά γεύση σε αυτήν την συνταγή και ταιριάζει πολύ με το pesto που περιέχει παρμεζάνα και είναι αρκετά αλμυρό από μόνο του.

Αν δεν βρεις γνήσιο κασέρι , καλύτερα να φτιάξεις την συνταγή με μοτσαρέλα τριμμένη ή κάποιο άλλο όχι έντονο σε γεύση τυρί. Αν θέλεις μπορείς να ραντίσεις τα μανιτάρια με λάδι αρωματισμένο με σκόρδο. Τέλος, καλό θα είναι να καθαρίσεις τα μανιτάρια με ένα βουρτσάκι και να μην τα πλύνεις με νερό γιατί θα το απορροφήσουν και θα το βγάλουν κατά την διάρκεια του ψησίματος.

ΥΛΙΚΑ:
20 μανιτάρια λευκά
150 γρ τριμμένο κασέρι Ελασσόνας ή μοτσαρέλα τριμμένη
2 κουταλιές σούπας pesto βασιλικού
ελαιόλαδο ή λάδι σκόρδου

manitaria1-1024x681ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από το ποδαράκι τους και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με το άνοιγμα προς τα πάνω.
2. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το κασέρι και το pesto και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι.
3. Ραντίζεις με ελαιόλαδο τα μανιτάρια και τα γεμίζεις με το μείγμα του κασεριού.
4. Ψήνεις τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά, στους 200 βαθμούς, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν τα μανιτάρια.
5. Σερβίρεις αμέσως και τα απολαμβάνεις με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί.

Μπείτε στο ανανεωμένο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like