Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη: Μία ταλαντούχα drama queen με… χιούμορ και άποψη!

3978e418a16711e2a2e222000a9e48a3_6Μπορούμε να συμπαθησουμε κάποιους ανθρώπους πριν καν τους συναντήσουμε;

Κι όμως… η Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη πέρα από “φυσιογνωμία” είναι άνθρωπος που εκπέμπει δύναμη, ζωντάνια , με  πολλή και θετική αύρα! Υποδύεται την ηθοποιό στην παράσταση  Εγκλημα στα παρασκήνια, αλλά και κάθε Δευτέρα βράδυ παρουσιάζει τους αφανείς ήρωες της πόλης μας, ως “Everyday Girl” στο MTV.

The K-magazine: Συμμετέχεις σε μια απο τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της σαιζόν! Ηδη έχετε 2 παρατάσεις … Και είστε γεμάτοι! Πες μας για την παράσταση ….

Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη: Το “Έγκλημα στα Παρασκήνια” του Γιάννη Μαρή είναι μια «νουάρ θεατρική παράσταση». Το έργο γράφτηκε το 1954 και είναι η πρώτη φορά που διασκευάζεται για το θέατρο.
Όπως καταλαβαίνουμε και από τον τίτλο, το έγκλημα έχει συμβεί στα παρασκήνια και μάλιστα  σε αυτά του Κρατικού θεάτρου της Αθήνας. Οι ύποπτοι είναι πάρα πολλοί και ο καθένας ξεχωριστά έχει πολύ ισχυρά κίνητρα για να δολοφονήσει την πρωταγωνίστρια της παράστασης και μάλιστα μέσα στο καμαρίνι της. Ο αστυνόμος Μπέκας αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο αλλά το μυστήριο δεν μπορεί να λυθεί τόσο εύκολα.
Η παράσταση κρατάει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν το μυστήριο μέσα στα αστυνομικά μυθιστορήματα. Σε όλη την διάρκεια της παράστασης ο δολοφόνος αλλάζει πρόσωπο. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποιος μπορεί να είναι. Μπορεί σε κάποιο σημείο του έργου να πιστέψεις ότι έχεις βρει τον δολοφόνο αλλά την επόμενη κιόλας στιγμή να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις κάνει λάθος.

Την παράσταση αυτή την έχουμε αγαπήσει όλοι πάρα πάρα πολύ και ελπίζω και όσοι την έχουν δει και θα την δουν ακόμα!!

The K-magazine: Για σένα τι σημαίνει αυτός ο ρόλος… Μετά από τόσα χρόνια ως ηθοποιός;
Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη:Είναι μόλις ο τρίτος μου ρόλος στο θέατρο…
Ο ρόλος μου στην παράσταση είναι αυτός  της Νέλλης Καρζή. Είναι μια νεαρή ηθοποιός που ξεκινάει να κάνει τα πρώτα αυτός βήματα στο κρατικό θέατρο την δεκαετία του 50ʼ. Έχει πολλά όνειρα. Είναι ευαίσθητη, ειλικρινής, και όταν χρειαστεί βοηθάει με όποιο κόστος τους ανθρώπους που αγαπάει.
Ο ρόλος αυτός σημαίνει την συνεργασία μου με εννέα ταλαντούχους ηθοποιούς (Γιώργος Βουβάκης, Ερρίκος Λίτσης, Αθηνά Μπερδέκα, Γωγώ Μπρέμπου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Παναγιώτης Σακελλαρίου, Στράτος Σωπύλης, Καλλιόπη Τζερμάνη, Άννα Ψαρρά.) Την ενέργεια τους στις πρόβες. Την ενέργεια τους στην παράσταση. Τους 7 μήνες που περάσαμε μαζί στα παρασκήνια αλλά και πάνω στην σκηνή. Όλα όσα έμαθα από τον καθένα ξεχωριστά. Τα γέλια και τη χαρά. Αυτός ο ρόλος με έκανε να πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα μεγάλα όνειρα και να πιστεύουμε ότι θα γίνουν πραγματικότητα.

562185_10201157884648279_1137580677_nΑλλά πάνω από όλα  σημαίνει και την συνεργασία μου με την σκηνοθέτη Κατερίνα Μπερδέκα που εκτιμώ κ θαυμάζω βαθιά. Αυτός ο ρόλος ήταν η ευκαιρία μου να συνεργαστώ μαζί της.

The K-magazine: Θεωρείσαι κωμική ή δραματική ηθοποιός; Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα ήθελες να παίξεις;
Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη: Δεν γνωρίζω να σου πω… Κ στο μυαλό μου δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο ρόλο. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι εύχομαι στο μέλλον να καταφέρω να συνεργαστώ με ανθρώπους που θα κάνουμε πολύ ωραία πράγματα μαζί.

The K-magazine: Ωστόσο είσαι drama queen στη ζωή σου;
Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη: Και ποια γυναίκα δεν είναι “drama queen”? χααχαχαχαχαχαχα!

Φαντάσου ότι μπορεί να μου χαλάσει η διάθεση και να πιστεύω ότι θα πάει στραβά η μέρα μου αν μου πέσει ο καφές το πρωί, αμέσως μόλις τον φτιάξω. Εκεί μπορώ ακόμα και να κλάψω.

 

The K-magazine: Ως χαρακτήρας “βγάζεις” κάτι large… Δινεσαι, δίνεις ως φίλη!
Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη:Οι φίλοι μου είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Είναι κομμάτι του χαρακτήρα μου. Θεωρώ ότι τους ανθρώπους που αγαπάς πρέπει να τους προσεχείς. Αν αυτό λέγεται “large” δεν ξέρω…
The K-magazine: Φιλίες απο τον χώρο του θεάματος;
Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη:Όπως γίνεται σε όλες τις δουλειές έτσι κ στον χώρο του “θεάματος” συναντάς ανθρώπους που γίνεσαι φίλος! Κ αυτό είναι κάτι πολύ ωραίο!

MAIN PICThe K-magazine: Μιλώντας για φιλίες… Έχεις την τύχη να συνεργάζεσαι με μια φίλη σου στο MTV Everyday Girls, με τη Μυρτώ Κάζη…
Μαριάνθη Μπαίρακτάρη:   Με την Μυρτώ βρεθήκαμε ένα μεσημέρι για να μιλήσουμε για την εκπομπή, αφού μας είχαν επιλέξει για την παρουσίαση.

Είμαστε κ οι δυο από Σπέτσες, εγώ μεγάλωσα εκεί κ η Μυρτώ ερχόταν όλα τα καλοκαίρια αφού η καταγωγή της είναι από Σπέτσες. Φυσικά δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ και όλα αυτά τα καταλάβαμε όταν συναντηθήκαμε.
Η Μυρτώ είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι και αγαπώ. Είναι από τους ανθρώπους που όταν τους συναντάς στην ζωή πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός. Και αυτό νιώθω. Είναι μεγάλη υπόθεση να δουλεύεις με έναν άνθρωπο σαν την Μυρτώ γιατί όπως κ στην ζωή έτσι και στην δουλειά είναι ταλαντούχα, τρομερά δοτική και έχει απίστευτο χιούμορ.
Όταν μπορείς να γελάς μαζί με κάποιον με την καρδιά σου, τότε ξέρεις ότι η σχέση είναι πραγματική.

The K-magazine: Η παρουσίαση είναι κάτι που σε ενδιαφέρει για το μέλλον;
Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη: Η παρουσίαση είναι κάτι που προέκυψε! Αισθάνομαι πολύ ωραία μέσα στην εκπομπή “Every Day girls”! Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον… Και κανείς δεν μπορεί να ξέρει φυσικά!

The K-magazine:  Ποια ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής σου;
Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη:Συγκλονιστικές στιγμές νομίζω ότι ζούμε όλοι αυτήν την περίοδο. Όλα γύρω μας αλλάζουν. Ακόμα και πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα τα βλέπουμε σιγά σιγά να χάνονται. Το σημαντικότερο είναι να μην ξεχνάμε από που ερχόμαστε, που είμαστε και που θέλουμε να πάμε.

Εφυγε η "drama" κι έμεινε η "queen"!!!

Εφυγε η “drama” κι έμεινε η “queen”!!!

 The K-magazine: Τι είναι αυτο που σε ενοχλεί περισσότερο με την κατάσταση στην Ελλάδα;
Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη:Ότι έχουμε χάσει την αισιοδοξία μας. Ότι φοβόμαστε να κάνουμε σχέδια. Ότι πράγματα που ήταν δεδομένα τώρα θεωρούνται πολυτέλειες. Ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που πιστεύουμε ότι θα γίνει αυτό το “κάτι” για να αλλάξει η κατάσταση και δεν γίνεται. Ότι βρισκόμαστε διαρκώς σε μια «αίθουσα αναμονής» περιμένοντας κάτι που δεν έρχεται και σιγά σιγά χάνουμε την πίστη μας.The K-magazine: Γιατί έγινες ηθοποιός;
Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη: Αυτό είναι κάτι που ακόμα δεν έχω καταφέρει να το εξηγήσω ακριβώς. Το ξέρω ότι ακούγεται περίεργο αλλά αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέατρο όταν ήμουν 11 χρόνων. Και θυμάμαι ότι δεν είχα σκεφτεί εναλλακτική.

“Εγκλημα στα παρασκήνια” @ Από μηχανής θέατρο

Παρασκευή – Σάββατο 20.00
Κυριακή στις 19.30

You may also like