Μελίνα Πίσπα & Έλλη Ρούντου μας παρουσιάζουν τις Sun of a Beach


sun of a beach k-magΗ Μελίνα Πίσπα και η Έλλη Ρούντου μάς εξέπληξαν φέτος το καλοκαίρι, δημιουργώντας μας ακόμα έναν λόγο να τρέξουμε στις παραλίες! Σχεδίασαν τις -μοναδικής ποιότητας- πετσέτες θαλάσσης σε απίστευτα χρώματα, “Sun of a beach”!

Στην παρακάτω συνέντευξη θα καταλάβετε πώς η φαντασία και η δημιουργικότητα σε συνδιασμό με το ταλέντο και την αγάπη για τα υφάσματα, μπορούν να καταλήξουν στα εκπληκτικότερα accessoires μόδας για τη θάλασσα ή την πισίνα! Και δεν είναι μόνο για γυναίκες, αλλά και για τον άνδρα, και φυσικά για τα πιτσιρίκια!

Μελίνα Πίσπα: Πέρυσι θέλαμε να κάνουμε κάτι που δεν υπάρχει στην αγορά, καθώς δεν υπάρχει άλλο brand που να κάνει πετσέτες θαλάσσης. Ήταν κάτι που έλειπε, γι’ αυτό και σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτό το πράγμα. Μας έχει πάει πολύ καλά κι είναι ένα καλό ξεκίνημα.

The K-magazine: Γνωριζόσασταν από παλιά; Ήσασταν φίλες;
Μ.Π.: Με την Ελλη (Ρούντου)Γνωριζόμασταν από πολύ παλιά. Δεν ήμασταν φίλες, αλλά γνωριζόμασταν, συμπαθιόμασταν, θα έλεγα! Γνωριζόμασταν από τo σχολείο.

The K-magazine: Σας ήρθε η ιδέα και ξεκινήσατε. Μετά; Είχες επαφή με τα υφάσματα;
Μ.Π.: Ακριβώς, μετά ψάξαμε πάρα πολύ να βρούμε την ποιότητα της πετσέτας, που είναι η πρώτη ύλη και θα έπρεπε να είναι άψογη. Νομίζω το έχουμε πετύχει. Μετά σκεφτήκαμε την τσάντα, θέλαμε να είναι ένα package πιο ιδιαίτερο, να ξέρουμε ότι  πάει μαζί με την τσάντα. Θέλαμε να δώσουμε ένα added value στο προϊόν, ότι μαζί με την πετσέτα παίρνεις και μία τσάντα θαλάσσης. Κατεβάζαμε ιδέες, κάναμε δοκιμές…

The K-magazine: Και το όνομα πώς σας προέκυψε; Ήταν το πιο προφανές και μη προφανές;
Μ.Π.: Ο άνθρωπος που το σκέφτηκε είναι και η «σύνδεση» που έχουμε μεταξύ μας…και θα σας φανεί αστείο, αλλά ειναι άνδρας αυτός που το βρήκε!  Και το «Sun of a beach» έχει σα λογότυπο τον αχινό, που είναι… ο «son of a bitch» της παραλίας, γιατί τον πατάς και βρίζεις! (γέλια)



4aThe
K-magazine: Διάβασα ότι η σειρά σας βασίζεται και στον αχινό. Αυτό πώς το σκέφτηκατε;
Μ.Π.: Επειδή έχουμε μία σειρά που λέγεται «Just urchin», όπου πάνω στην ύφανση της πετσέτας είναι το λογότυπό μας. Αυτή η σειρά βγαίνει μόνο σε δύο χρώματα, που είναι τα χρώματα του αχινού, το μαύρο και το μπορντό.

Ε.Ρ.: Πέρυσι την είχαμε βγάλει την πετσέτα σε μπορντό και σε μαύρο, ήταν δηλαδή, ο κόκκινος αχινός κι ο μαύρος αχινός. Εκεί συνδέεται, δεν έχουν να κάνουμε με τον αχινό αυτόν καθ’ αυτόν.

Παρατηρώντας τις πετσέτες είναι βλέπω είναι double-face. Πολύ καλή ιδέα, καθώς διακρίνεις σε ποια πλευρά καθεσαι και με ποια σκουπίζεσαι, χωρίς να λερώνεσαι από την άμμο….

Μ.Π.: Είναι πετσέτα συνδυασμένη με ύφασμα. Στο ένα μας σχέδιο το ύφασμα, είναι γύρω γύρω, ενώ στο άλλο είναι στη μέση και πίσω είναι πετσέτα. Είναι αδιάβροχο βαμβακερό ύφασμα και πετσέτα.

The K-magazine: Κι από πού προμηθεύεστε τα υφάσματα;
Μ.Π.: Κι από την Ελλάδα κι από το εξωτερικό. Και η ραφή γίνεται εδώ στην Ελλάδα.

Η Μελίνα μού εξηγεί πώς φέτος οι πωλώσεις έχουν τριπλασιαστεί  από πέρυσι και γενικά, έχουν δώσει σε πολλα μαγαζιά και ειναι πολύ χαρούμενες γι αυτό.  Μπορεί κανείς να τις βρει  στην Αθήνα σε πολλά μαγαζιά, και σε πολλά νησιά και ακόμη και τώρα με τις εκπτώσεις, ακόμα παίρνουν τηλέφωνο και κάνουν παραγγελίες. Πήγαν μάλιστα και στο Παρίσι. Μιλούν με ενθουσιασμό για την εμπειρία τους και για τη συνεργασία τους με το  online store fab.com.

Μ.Π.: Επίσης έχουμε κάνει συνεργασία με το fab.com.

Ε.Ρ. Είναι ένα huge, HUGE e-shop, το οποίο κάνει sales στο εξωτερικό και κάθε πέντε μέρες αλλάζει. Δηλαδή, κάθε μέρα βγαίνουν δέκα καινούρια slaes (?) που κρατάνε πέντε μέρες. Κι έχει πολύ «χάζι», γιατί κάθε μέρα έχει και καινούρια πράγματα!
Να πούμε ότι τα προϊόντα είναι made in Greece, ράβονται εδώ. Τις πρώτες ύλες αναγκαστικά δε γίνεται να τις παίρνουμε όλες από εδώ, Γιατί όταν φτιάχνουμε τη συλλογή για του χρόνου το καλοκαίρι, δεν υπάρχουν τα υφάσματα ακόμα στην Ελλάδα.

Μ.Π.: Και πάλι, όμως, τα περισσότερα υλικά από Έλληνες προμηθευτές τα παίρνουμε. Μπορεί να είναι εργοστάσια του εξωτερικού, αλλά εμείς με Έλληνες αντιπροσώπους έχουμε να κάνουμε.

sun of a beach k-mag1The K-magazine: Και το γεγονός ότι ράβονται στην Ελλάδα είναι σημαντικό.
Ε.Ρ.: Ναι, οπωσδήποτε. Γιατί στην Ελλάδα δε νομίζω πως έχουμε πολλά εργοστάσια υφασμάτων που να κάνουν εμπριμέ μοτίβα, οπότε θέλαμε δε θέλαμε απ’ έξω τα παίρνουμε.

The K-magazine: Κι όσον αφορά την εξαγωγή;
Μ.Π.: To concept στο οποίο βασιζόμαστε είναι beach rules. Και της παραλίας, κάτι σαν «βάλε sunscreen» μ’ έναν πιο χιουμοριστικό τρόπο. Και κάθε βδομάδα – κάθε Δευτέρα συγκεκριμένα – ανεβάζουμε το νέο beach rule.

The K-magazine: Είναι αυτό που ανεβάζετε και στο blog σας;
Μ.Π.: Το ανεβάζουμε στο Instagram, στο blog ακόμη δεν το έχουμε ανεβάσει. Καλά που μας το θύμισες! (γέλια)

The K-magazine:: Κάνετε αποστολές και στο εξωτερικό
Μ.Π.: Γενικότερα προωθούμε το ελληνικό καλοκαίρι. Πάρα πολλά έχουν να κάνουν με την ελληνική θάλασσα και τα νησιά.

The K-magazine: Είδα κιόλας ότι θέλετε να σας στέλνουν φωτογραφίες. Να υπάρχει μία interactive σχέση….
Ε.Ρ.: Ναι, ακριβώς. Το προτείνουμε ακόμη και με τα καρτελάκια στα προϊόντα! Οπότε ό,τι φωτογραφία ανεβαίνουν στο Instagram με αυτό το hashtag ανεβαίνει στο site μας κατ’ ευθείαν. Μοιράζεσαι έτσι την εμπειρία σου.

Μιλάμε για διακοπές και για τους γάμους που έχουμε στο πρόγραμμα για τον Αυγουστο καιγια το πόσα πολλά χρήματα «φεύγουν» για δώρα!

Μ.Π.: Είναι πολύ ωραίο για δώρο, πολύ ωραίο δώρο γάμου, πρακτικό για καλοκαιρινούς γάμους. Και δώρο βάφτισης… Μάλιστα λόγω της τιμής τους, μπορείς να διαλέξεις….

The K-magazine: Ποια είναι η τιμή μιας πετσέτας;

Μ.Π.: Η τιμή κυμαίνεται από 55€ έως 120€.

sun of a beach k-mag4The K-magazine: Αν είχατε ένα motto για τις Sun of a beach ποιο θα ήταν;
Ε.Ρ.: Γενικότερα να πούμε πως έχουμε κάνει trendy – αχ, τη σιχαίνομαι τη λέξη! –  την πετσέτα. Πώς κάθε χρόνο θέλεις να πάρεις ένα καινούριο μαγιό μ’ ένα ωραίο ύφασμα; Έτσι να πάρεις και μία πετσέτα με το ύφασμα που είναι της μόδας. Παλιά η πετσέτα ήταν χρηστικό αντικείμενο. «Παίρνω ένα ωραίο μαγιό, αλλά έχω μία πετσέτα, με την οποία σκουπίζομαι και την παρατάω». Ενώ τώρα σ’ αρέσει να την απλώνεις στην παραλία.

The K-magazine: Να κάνετε δηλαδή μία ανάγκη παραπάνω κατανάλωσης! (γέλια)
Μ.Π.: Ακριβώς! (γέλια)

The K-magazine:  Μα είναι σωστό, δε χρειάζεται να είναι μόνο το μαγιό. Και το μαγιό μπορεί να είναι πανάκριβο. Και τα 55€ δεν είναι απαγορευτικά για τον κόσμο.
Μ.Π.: Ναι, κι είναι μία μεγάλη πετσέτα κι είναι πολύ καλή ποιότητα. Και πάει και με τσάντα παρέα.  Βοηθούμε, μπορούμε να πούμε, τον κόσμο για μία καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση στην παραλία…

Την ώρα του αποχαιρετισμού, ήρθε ένας κούριερ με ποδήλατο για να παραλάβει κάποιες παραγγελίες… Δεν ειναι τυχαίο, μου είπαν… διάλεξαν αυτή την εταιρεία γιατό «σκέφτεται» το περιβάλλον… Εξυπηρετούν χωρίς να ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και είναι πάντα συνεπείς!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο site  των Sun of a beach

Απομαγνητοφώνηση: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

You may also like