Μεταφέρεται στην τηλεόραση ο «Ταλαντούχος κος Ripley»;

Ripley - tv show 1Τον κοινωνιοπαθή χαρακτήρα της Patricia Highsmith τον γνωρίσαμε πρώτη φορά στην ταινία «The Talented Mr. Ripley» το 1999 με το πρόσωπο του Matt Damon. Η ιστορία πάνω – κάτω γνωστή: ο Ripley ταξιδεύει στην Ιταλία κατόπιν οδηγιών του πατέρα του playboy Dickie Greenleaf (Jude Law) για να φέρει το δεύτερο πίσω στην Αμερική κι ο Ripley θαμπώνεται από τον Dickie αποκτώντας μία τρομακτική εμμονή μαζί του.

Τώρα ο Ripley φτάνει και στη μικρή οθόνη, μια που ο δημιουργός του tv show «Luther» Neil Cross συμφώνησε με τις εταιρείες Entertainment 360 και Endemol Shine Studios, οι οποίες απέκτησαν τα δικαιώματα έπειτα από συζητήσεις με την εταιρεία Diogenes που διαχειρίζεται την κληρονομιά της Patricia Highsmith.

Πληροφορίες λένε πως η μεταφορά των βιβλίων της Highsmith θα μοιάζουν κάπως με εκείνη του «Game of Thrones», ώστε κάθε τηλεοτπική σαιζόν να εξερευνά κι ένα βιβλίο. Έτσι η πλοκή ξετυλίγεται αβίαστα και δεν υπάρχει η πίεση να συμπτυχθεί όπως σε μία ταινία.

Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα αναφορικά με το cast, αλλά όλοι ελπίζουν στο ότι θα περιοριστούν οι αναπόφευκτες συγκρίσεις με εκείνο της τιανίας του 1999.
Το σίγουρο είναι πως η παραγωγή στηρίζει τις ελπίδες της στο Neil Cross, ο οποίος μετέφερε με επιτυχία στο κοινό την ιστορία του εμμονικού ντετέκτιβ John Luther, στο ρόλο του οποίου συναντούμε τον Idris Elba.

Από εδώ κι ύστερα; Απλά περιμένουμε περισσότερες εξελίξεις, καθώς σίγουρα εξάπτeι την περιέργεια το ποιος θα πάρει τη θέση του Matt Damon στον τηλεοπτικό ρόλο του αδίστακτου Tom Ripley!

You may also like