Παραδοσιακή Σπανακοτυρόπιτα, από την Ευγενία Μαντά

ΥΛΙΚΑ:
1κ.σπανακι κατεψυγμένο
1/2 κ. Φέτα
6 κρεμμυδακια φρέσκα
1 πρασο
2 αυγά
1 πακετο φυλλο κρουστας

photo 3ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε το κατεψυγμένο σπανακι σε βραστο νερό. Ταυτόχρονα τσιγαριζουμε το κρεμμυδακι με το πρασο. Προσθετουμε το σπανακι και όταν απορροφηθούν τα υγρά προσθέτουμε τη φέτα και 2 αυγά και τα ανακατευουμε όλα!

Σε λαδωμενο ταψί βάζουμε αρχικά τα μισά φύλλα λαδωνοντας τα ένα προς ένα, στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα με το σπανακι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φύλλα ένα- ένα! Μην ξεχνάμε, τα λαδωνουμε!

Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψηνουμε για 40 λεπτά!
Δεν είναι τόσο εύκολο αλλα αξίζει το κόπο!!!!!

You may also like