Μοντέλα με καμπύλες στα catwalks; Επιτέλους!

Δύο φορές το χρόνο, οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές μόδας του κόσμου συγκεντρώνονται στα fashion weeks shows των τεσσάρων πόλεων – Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο και Παρίσι – για να παρουσιάσουν την ανοιξιάτικη και φθινοπωρινή κολεξιόν. Τυπικά, τα μοντέλα που επιστρατεύουν είναι μέγεθος μηδέν, ύψος περίπου 1,77 και λευκά. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρακτορείο του κόσμου, το IMG, προσπαθεί να το αλλάξει αυτό. Το Νοέμβριο, ο αντιπρόεδρος του IMG και διευθύνων σύμβουλος Ivan Bart δήλωσε στο cosmopolitan.com πως το πρακτορείο θα συνδύαζε την κατηγορία plus-size με την straight-size κατηγορία. «Θέλουμε να είμαστε ένα πρακτορείο χωρίς ηλικία, φυλή και κριτήρια βάρους», είπε. «Θέλουμε απλά να παρουσιάσουμε τους καλύτερους ανθρώπους στον κλάδο.» *[1]
Models 2
Ο συνδυασμός αυτός είναι επαναστατικός σε μία βιομηχανία που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο εδώ και δεκαετίες. Εξίσου ανατρεπτικό: το IMG πρόκειται να συμπεριλάβει πέντε πανέμορφες γυναίκες με καμπύλες στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα casting των σχεδιαστών για το Fashion Week της Νέας Υόρκης. *[2]
Models 3
Βέβαια, ακόμη είναι άγνωστο εάν οι σχεδιαστές θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα πέντε μοντέλα στα show μαζί με εκείνα τα υπερβολικά αδύνατα κορίτσια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Τα πρακτορεία προσπαθούν να ασκήσουν μεγάλη επιρροή σε τέτοιες αποφάσεις, τοποθετώντας τα κορίτσια όλα μαζί ώστε αν ο σχεδιαστής χρειάζεται ένα συγκεκριμένο μοντέλο, τότε θα πρέπει να πάρει άλλο ένα που το πρακτορείο προσπαθεί να προωθήσει. Μόνο που δε μπορούν να κάνουν τους σχεδιαστές να καταλήξουν σε κάποια από αυτές τις πέντε γυναίκες – αντίθετα, οι σχεδιαστές πρέπει να το κάνουν από μόνοι τους.
Models 4

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει η ελπίδα οι σχεδιαστές να δουν την επιλογή αυτών των πέντε – ομολογουμένως – γοητευτικών γυναικών σα μία ευκαιρία να «ταράξουν» το σύστημα, όπως κάνει το IMG.

*Σημειώσεις
[1] O όρος straight-size χαρακτηρίζει την κατηγορία μοντέλων που έχουν περίπου 1,70 ύψος, περιφέρεια περίπου 86 εκατοστά, ενώ ο όρος plus-size απευθύνεται στα μεγαλύτερα μεγέθη.
[2] Κάθε κορυφαίο πρακτορείο δημιουργεί τέτοιες ομάδες, οι οποίες στην ουσία αποτελούν ένα ξεχωριστό portfolio για τα πρακτορεία, ελπίζοντας πως θα αναλάβουν τις περισσότερες δουλειές κατά την περίοδο των shows.
Models 5

Πηγή: εδώ
Προσωπικό σχόλιο: Όσοι με ξέρουν θα σκεφτούν «αυτή γιατί μιλάει;», δεδομένου του γεγονότος πως είμαι αρκετά αδύνατη. Αυτό όμως δε σημαίνει πως εντυπωσιάζομαι με τα μοντέλα που βρίσκονται στα πρόθυρα της επείγουσας νοσηλείας. Εξάλλου, κρίνοντας από τις φωτογραφίες, οι πέντε αυτές κυρίες είναι όντως άκρως εντυπωσιακές!

You may also like