Μπρουσκέτες light με ελληνικά τυριά, από τη Νιόβη Αναζίκου

Ένας μεζές εύκολος και γευστικός, φτιάξτε τον σε μία επίσκεψη και ικανοποιείστε τους καλεσμένους σας, απολαμβάνοντας τες με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα.

Υλικά:
10 φέτες ψωμιού ολικής άλεσης
2 ντομάτα σφιχτή ψιλοκομμένη
1 μικρό λουκάνικο κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
150 γραμμάρια ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοταρισμένα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κατίκι Δομοκού
2 κουταλιές της σούπας σκοτύρι Ίου
2 κουταλιές της σούπας ελληνική Γραβιέρα ligth
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ρίγανη

μπρουσκετεςΕκτέλεση:
Σοτάρετε το λουκάνικο και τα μανιτάρια με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνεται και αν θέλετε προσθέστε και μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη.
Βγάζετε από τις ντομάτες τα σπόρια τους, στραγγίξτε τες και ψιλοκόψτε σε κυβάκια.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε στο γκριλ στους 180 βαθμούς τις φέτες του ψωμιού και από τις δύο πλευρές για 8 λεπτά.
Αφού φρυγανίσουν τοποθετήστε στην κάθε φέτα τα υλικά σας και βάλτε διαφορετικά τυριά στην κάθε μία. Ψήνετε μέχρι να στεγνώσουν τα τυριά ή να λιώσουν και σερβίρετε.

Διαβάστε περισσότερα για τη Νιόβη Αναζίκου

You may also like