ΥΛΙΚΑ:
 2-4 φέτες προζύμι ή χοντρό χωριάτικο ψωμί, χρησιμοποιούμε μόνο την κόρα
 1/4 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
 1/2 φλιτζάνι Τριμμένη παρμεζάνα
 2 κ.σ. ψιλοκομμένη Κάπαρη
 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
 750 γρ Μπρόκολο, χρησιμοποιούμε τα κεφαλάκια κομμένα σε μικρά μπουκετάκια
 3 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  
  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 Προθερμάνετε το φούρνο ή το φούρνο μικροκυμάτων . Τακτοποιήστε τις φέτες του ψωμιού σε ένα φύλλο ψησίματος βάλτε τες στον φούρνο, γυρίζοντας τες κάθε 2 λεπτά μέχρι να καψαλιστούν λίγο. Σπάστε τες σε μεγάλα κομμάτια για να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Υπολογίστε 2 φλιτζάνια ψίχουλα . Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα με το λάδι , την παρμεζάνα , την κάπαρη και το σκόρδο.
  
 Βάλτε σε μια κατσαρόλα ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέστε το μπρόκολο για 2 λεπτά. Στραγγίστε βάλτε το κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στραγγίζετε ξανά και τοποθετήστε το σε ένα πυρέξ … Απλώστε την κρέμα γάλακτος πάνω από το μπρόκολο , και πασπαλίστε με το μείγμα της ψίχας ψωμιού .
  
 Μέσα στο φούρνο για να ψηθεί για 4-5 λεπτά, μέχρι τα ψίχουλα να είναι τραγανά και αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα…
 Αφαιρέστε το πυρέξ από τη σχάρα και σερβίρετε .
Πηγή: εδώ
