Μύδια γεμιστά

ΥΛΙΚΑ:
1500 γρ. Μύδια φρέσκα
200 γρ. ρύζι
4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
225 ml. ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό τους
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει μόνο με φρέσκα μύδια.

73608782f50eb6af17bb69bdcd662692_LΚαθαρίζουμε καλά τα μύδια εξωτερικά, αφαιρούμε το χνούδι και τα πλένουμε καλά. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά (χωρίς νερό) και τοποθετούμε μέσα τα μύδια ώστε να αχνιστούν και να ανοίξουν και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσοχή όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε γιατί μπορεί να είναι χαλασμένα!
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια το ρύζι. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το χυμό του λεμονιού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα κουταλάκι παίρνουμε από τη γέμιση μας και αρχίζουμε να γεμίζουμε ένα ένα τα μύδια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό τουλάχιστον μέχρι να τα σκεπάσει και λίγο παραπάνω, το χυμό του δεύτερου λεμονιού καθώς και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο για να τα συγκρατεί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιουν το νερό τους και να βράσει και το ρύζι.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like