Νηστίσιμα cookies με μόλις 3 υλικά

Τόσο το γεγονός πως η καραντίνα μας ωθεί να αποκτήσουμε νέα χόμπι όσο και το ότι θέλουμε τη Μεγάλη Βδομάδα να δείξουμε μία εγκράτεια στις γαστρονομικές απολαύσεις μας ωθούν να κάνουμε πειραματισμούς στην κουζίνα. Φυσικά μερικοί είναι πολύ πιο απλοί από όσο νομίζουμε, ειδικά όταν χρειαζόμαστε υλικά που πιθανώς είναι ήδη στο σπίτι – ή τουλάχιστον, μπορούμε να προμηθευτούμε πολύ εύκολα. Η συνταγή για cookies που σας παρουσιάζουμε είναι κυριολεκτικά “piece of cake”, είναι νηστίσιμη και αναμφισβήτητα θα ενθουσιάσει τους πάντες στο σπίτι!

Τι θα χρειαστούμε;

  • 1 ½ φλιτζάνι βρώμη
    • 2 μέτριες μπανάνες, ώριμες
    • 1/3 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Τι κάνουμε;

               Όπως αντιληφθήκατε ήδη, τα πράγματα είναι απλά! Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C και προετοιμάζουμε ένα ρηχό ταψί απλώνοντας αντικολλητικό χαρτί.

  • Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες και μόλις αυτές δημιουργήσουν μία πάστα, προσθέτουμε τη βρώμη κι ανακατεύουμε ώστε η βρώμη να ενσωματωθεί με τις μπανάνες.
  • Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε ώστε να πάνε σε όλο το μείγμα.
  • Με ένα κουτάλι σούπας για δοσομετρητή, παίρνουμε κάθε δόση στα χέρια και το πλάθουμε σε κουλουράκι. Το μείγμα πρέπει να αρκεί για περίπου 12 μπισκότα.
  • Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να αποκτήσουν μία χρυσαφένια απόχρωση. Τα βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν… για να τα τσακίσουμε!

Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και με τα υλικά, όπως για παράδειγμα να προσθέσουμε αποξηραμένα cranberriesή ξηρούς καρπούς. Ωστόσο, αν το κάνουμε αυτό, πιθανώς θα πρέπει να τροποποιήσουμε κάπως τις δοσολογίες σε βρώμη και σοκολάτα.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά θα τα δοκιμάσω, ούσα κι αρχάρια στη ζαχαροπλαστική!

Πηγή &photo credits: Clean & Delicious

You may also like