Ξέρετε ότι τα μικρά παιδιά μπορούν να σώσουν ζωές; Ίσως και εσείς!!

Οι «Χ.Ο.Π.Α. (Χέρι-Ομιλία-Πρόσωπο-Αμέσως) 112 Ήρωες» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  το οποίο σχεδιάστηκε από το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εφαρμόζεται παγκοσμίως με την υποστήριξη του Παγκοσμίου Οργανισμού για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization)  και του Schools for Health in Europe Foundation (S.H.E.) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Angels Initiative.

Μέσα από δραστηριότητες  με «σούπερ ήρωες» και παιχνίδια, παιδιά ηλικίας 4-12 ετών  σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, εξοικειώνονται με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου. Μαθαίνουν να καλούν άμεσα τον Πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112… Έτσι μειώνουν τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το εγκεφαλικό επεισόδιο τόσο στη ζωή του ίδιου του πάσχοντα όσο και των οικείων του.

Η παγκόσμια αυτή καινοτόμα καμπάνια σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε πιλοτικά με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αυτήν την περίοδο, εν μέσω πανδημίας, διοργανώνεται μία παγκόσμια διαδικτυακή κυρίως καμπάνια, με τη συμμετοχή σχολείων από όλον τον κόσμο. Αυτή η καμπάνια έχει ως στόχο να φθάσει το μήνυμα σε ένα εκατομμύριο οικογένειες. Ξεκινώντας πιλοτικά τον Ιανουάριο του 2019 από ένα σχολείο στη Θεσσαλονίκη, οι ΧΟΠΑ Ήρωες 112 εξαπλώθηκαν σιγά σιγά σε όλο τον κόσμο από τη  Βραζιλία έως την Ισλανδία και σε δώδεκα Ευρωπαϊκές χώρες.

Μια από τις δραστηριότητες είναι η συμμετοχή σε παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness  για να φτιάξουμε το μεγαλύτερο άλμπουμ υπερηρώων… Ώστε να ενημερώσουμε  όσο περισσότερο κόσμο για αυτήν τη δράση. Πάρτε μέρος και εσείς!

Διαδώστε το και σώστε ζωές μαζί με τα παιδιά:
  1. Φορέστε μια μάσκα υπερήρωα. Αν δεν έχετε, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://recordattempt.fastheroes.com/gr/mask, να την εκτυπώσετε και να τη φορέσετε.
  2. Τραβήξτε μια ή περισσότερες φωτογραφίες δική σας, των φίλων, των γονιών σας και ανεβάστε την στην πλατφόρμα www.fastheroes.com/worldrecord. Εάν ανεβάσετε 4 φωτογραφίες, θα λάβετε πιστοποιητικό συμμετοχής στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια!
  3. Προσκαλέστε και άλλους να κάνουν το ίδιο!
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παγκόσμιο πρόγραμμα Fast Heroes:

https://gr-el.fastheroes.com, τηλ 2310 227225 , [email protected] , Like us: GreeceFastHeroes112, Follow us: fastheroes_gr

You may also like