Ξεφλουδισμένα χείλη; Βρήκαμε τη λύση…

Μάχεστε ενάντια στα ξηρά, ξεφλουδισμένα χείλη; Τι προκαλεί τα ξεφλουδισμένα χείλη και τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό;

Ο χειμώνας μπορεί να βρίσκεται στο τέλος του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα ξηρά, ταλαιπωρημένα χείλη ανήκουν ξαφνικά στο παρελθόν. Εάν αισθάνεστε τα χείλη σας ξεφλουδισμένα και ξηρά, θα πρέπει πρώτα να εντοπίσετε την αιτία και στη συνέχεια το πλάνο δράσης.

Τα ξεφλουδισμένα χείλη, είναι ως επί το πλείστον, ένα φυσιολογικό και πολύ συνηθισμένο περιστατικό. Αλλά για να τα βοηθήσουμε ουσιαστικά, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη βασική αιτία που το προκαλεί. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, τα ξηρά, σκασμένα χείλη προκαλούνται από μια σειρά από αιτίες. Μερικές από αυτές είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο αλλά και στο κρύο. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός ιδιαίτερα σκληρού και μακροχρόνιου χειμώνα, όπου και εκτίθενται σε βίαιους ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορεί όμως να εμφανιστούν εξίσου εύκολα και συχνά και κατά τους ζεστούς μήνες μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, ειδικά μετά από μια μέρα στην παραλία.

Ο κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά, είναι η έλλειψη ενυδάτωσης. Το δέρμα στα χείλη μας είναι εξαιρετικά λεπτό και δεν περιέχει αδένες που παράγουν λιπαρότητα. Ως αποτέλεσμα, είναι απίστευτα επιρρεπές στην αφυδάτωση. Όταν συμβεί αυτό, το ξεφλούδισμα είναι φυσικό επακόλουθο, εάν δεν ενυδατώσουμε σύντομα την περιοχή.

Δεδομένου ότι τα ξεφλουδισμένα χείλη συχνά προκαλούνται από την έλλειψη ενυδάτωσης, η προσθήκη υγρασίας, είναι κάτι που θα βοηθήσει πάρα πολύ. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε, είναι ότι ξεχνάμε ότι το δέρμα των χειλιών μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.

Εμείς πάντως προτείνουμε για άμεση φροντίδα των χειλιών τη σειρά Dr.PAWPAW που μπορείτε να βρείτε online στο onebeauty.gr

Το Dr.PAWPAW είναι το φυσικό balm που πάει παντού! Τα φυσικά του συστατικά δρουν αποτελεσματικά σε δέρμα, χείλη και μαλλιά. Δε θα το αποχωριστείτε ποτέ!

Προερχόμενο από το Ην.Βασίλειο, το Dr.PAWPAW balm περιέχει μια ποικιλία από φυσικά συστατικά, μεταξύ των οποίων και εξωτική παπάγια (paw paw), τα οποία συνθέτουν ένα μοναδικό πολυχρηστικό, απαλό και με μεγάλη διάρκεια προϊόν, σε 4 διαφορετικούς τύπους που θρέφει, ενυδατώνει και προστατεύει τα χείλη, το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά.

Το Dr.PAWPAW balm είναι ένα απολύτως σύγχρονο προϊόνπου σέβεται το οικοσύστημα: διατίθεται σε συσκευασία από ανακυκλώσιμο πλαστικό, δεν δοκιμάζεται σε ζώα, δεν περιέχει parabens και χημικά αρωματικά συστατικά και είναι κατάλληλο ακόμα και για αυστηρά χορτοφάγους (vegan).

You may also like