Οι πέντε κατηγορίες ανδρών που συναντάμε στα γυμναστήρια, από την Jasmine Altunyan

Άρχισα να πηγαίνω γυμναστήριο!! :-) Αρχές Φεβρουαρίου, αποφάσισα να κάνω την μεγάλη κίνηση και να βάλω ξανά την γυμναστική στην καθημερινότητά μου. Καθώς δεν είμαι και από τα πιο fit άτομα που υπάρχουν, ενω η αγάπη μου για τα φαγητά και τα γλυκά είναι ευρέως γνωστή, είναι μεγάλο κατόρθωμα το να γυμνάζομαι συστηματικά.

Αφου λοιπόν βρήκα ένα γυμναστήριο που να είναι πεντακάθαρο, ευρύχωρο και να έχει ένα σωρό ομαδικά προγράμματα ( γιατί με τα όργανα δεν κάνουμε δουλειά – τα βαριέμαι απίστευτα), άρχισα να κάνω δειλά δειλά τα πρώτα μου βήματα στον τομέα της άθλησης. Περιττό να σας πω πως την πρώτη εβδομάδα κατέληγα πάντοτε να κάνω βόλτες με το γνωστό πια σημειωματάριο μου και να καταγράφω συμπεριφορές αντρών και γυναικών στον χώρο του γυμναστηρίου. Μετά από εντελεχή έρευνα, ακολουθούν τα αποτελέσματα για τους φίλους μας τους άντρες. ( Για τις γυναίκες θέλει λίγο ακόμα ανάλυση πριν καταλήξω σε συμπεράσματα – είμαστε πιο περίπλοκες πως να το κάνουμε; ;-) )

WΚατηγορία 1: “Οι σφίχτες”
Η πιο γνωστή και ευρέως διαδεδομένη, καθώς και η πιο αναγνωρίσιμη κατηγορία ανδρών σε γυμναστήρια είναι οι επονομαζόμενοι “σφίχτες”. Είναι όλοι τους υπερβολικά γυμνασμένοι και έχουν μανία με το να κοιτάζονται στον καθρέφτη την ώρα που κάνουν τις ασκήσεις τους και να σφίγγονται μονίμως (από εκεί βγαίνει και το όνομα). Είναι αυτοί που το καλοκαίρι βάζουν τόσο baby oil στο ξυρισμένο (μπλιαχ) κορμί τους που μόλις μπουν στην θάλασσα, αφήνουν πίσω τους κυλίδες μέσα στο νερό ( διπλό μπλιαχ )

mens-fitnessΚατηγορία 2: ” Τα παιδιά των διαδρόμων”
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν συνήθως νεαροί άνδρες έως 35 ετών. Τις περισσότερες φορές το γυμναστήριο είναι κάτι που το βαριούνται αφόρητα αλλά πηγαίνουν μπας και γνωρίσουν κανένα κοριτσάκι. Θα τους βρείτε μονίμως στους διαδρόμους να τρέχουν ενώ το βλέμμα τους καρφώνει οτιδήποτε θηλυκό βρεθεί μπροστά τους, δίπλα τους, πίσω τους σε ακτίνα 30 μέτρων. Ζουν για την ώρα και στιγμή που κάποια κοπέλα θα κάνει διάδρομο δίπλα τους για να της πιάσουν την κουβέντα, ενώ το βλέμμα της απόγνωσης όταν στους διπλανούς διαδρόμους κάνουν άντρες, είναι πασιφανές.

man-crunches-gym-mainΚατηγορία 3: Οι “πρέπει να χάσω τα κιλά μου”
Αυτή την κατηγορία ανδρών την αγαπώ γιατί είναι εκείνοι που έχουν βάλει στόχο να βελτιώσουν την εικόνα τους, την υγεία τους και την αυτοπεποιήθησή τους. Συνήθως είναι υπερβολικά κουρασμένοι για να μιλήσουν στον οποιοδήποτε, ενώ αποφεύγουν να στέκονται δίπλα στις δυο παραπάνω κατηγορίες (βασικά αποφεύγουν όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες). Θέλουν συνεχή επιβράβευση και υποστήριξη, γιατί παρόλο που βάζουν στόχους, εύκολα εγκαταλείπουν εαν δεν δουν γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

India-gym_1517824cΚατηγορία 4: Οι “wannabe σφίχτες”
Αυτή η κατηγορία είναι οι άνδρες, οι οποίοι θαυμάζουν και θέλουν να γίνουν σαν τους σφίχτες, αλλά δεν θέλουν και να το παραδεχτούν. Εαν τους ρωτήσεις, κάνουν γυμναστική για να είναι καλά και να έχουν ένα όμορφο σώμα, αλλά στην πραγματικότητα, “σφίγγονται”μπροστά στον καθρέφτη του σπιτιού τους και παίρνουν διάφορα συμπληρώματα για να φουσκώσουν. Δεν είναι πολύ υπερ της εντατικής γυμναστικής, ενώ τα παρατάνε στην πρώτη δυσκολία (για αυτό και δεν γίνονται ποτέ σφιχτες).

GymPawsfitguys12-354x480Κατηγορία 5: Οι “τατουατζάδες”
Ok Ok… αυτή η λέξη μπορεί να μην υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά περιγράφει με μια λέξη την κατηγορία αυτή.
Εδώ ανήκουν οι αθλητές πολεμικών τεχνών, Muai Tai, Tae Kwon Do, Kick Boxing κτλ. οι οποίοι πηγαίνουν γυμναστήριο για “μυική ενδυνάμωση” όπως λένε. Είναι όλοι τους γεμάτοι τατουάζ, άσχετα μεταξύ τους τις περισσότερες φορές ( μπορεί να δεις δράκους, τον Jocker, κινέζικα ιδεογράμματα και λουλούδια όλα μαζί – μάλλον το κάθε tatoo μετράει επιπλέον πόντους στους αγωνες, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά- ), ενώ όλοι έχουν το ύφος ” είσαι τυχερός που σου μιλάω και δεν σε έχω σκοτώσει με το δεξί μου κορσέ”.

Μην παρεξηγηθώ, αγαπώ τα τατουάζ, αλλά αυτοί οι τύποι είναι σαν να διαγωνίζονται για το ποιός έχει τα πιο άσχημα, άσχετα και ανούσια σχέδια επί της γης. Επίσης και αυτοί, σαν τους σφίχτες κάνουν γυμναστική χωρίς μπλούζα… έλεος!! Μην ακουμπάτε ιδρωμένοι, χωρίς μπλουζα πάνω στα στρώματα και τα μηχανήματα γιατί είναι απλά σιχαμένο. Thank you!

Αυτά αγαπητοί μου με τις κατηγορίες αντρών στα γυμναστήρια. Την επόμενη εβδομάδα, έρχεται η σειρά των γυναικών, οπότε ετοιμαστείτε.
Σας φιλώ,
Jasmine (Asiko) Altunyan

You may also like