Οι πέντε κατηγορίες γυναικών που βλέπουμε στα γυμναστήρια, από την Jasmine Altunyan

Ε ναι λοιπόν ήρθε και η δική μας ώρα! Μετά από το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας για τους τύπους ανδρών που συναντά κανείς στα γυμναστήρια ( μπορείτε να το βρείτε εδώ) ήρθε η ώρα να δούμε τις κατηγορίες των γυναικών. Η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες με δυσκόλεψαν αρκετά – δεν ήξερα πως να βάλω κατηγορίες, από που να αρχίσω και τι να πρωτογράψω. Μετά από πολύ ώρα κατάφερα να μειώσω τις κατηγορίες από 13 (γρουσούζικος αριθμός) σε πέντε. Ας τις δούμε λοιπόν!

You+Know+It_+You+do+know+it_415c21_4280501Κατηγορία 1η: Θεές, με σωματάρες που μισούμε!!
Πας η καψερή στο γυμναστήριο! Έχεις βάλει στόχο να αδυνατίσεις, να χάσεις πόντους, να εξαλείψεις την κυτταρίτιδα βρε αδερφέ ( στα πλαίσια του δυνατού φυσικά) και όλα αυτά, σε συνδυασμό με την διατροφή / δίαιτα που πρέπει να ακολουθήσεις, έχουν αρχίσει και σου σπάνε τα νεύρα σε τέτοιον βαθμό που θέλεις να κοπανήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο. Και δεν φτάνουν όλα αυτά, έχεις και ΑΥΤΕΣ! Αυτές τις Θεές που κυκλοφορούν εκεί έξω και σε κάνουν να νιώθεις σαν μαθήτρια γυμνασίου με γυαλιά και σιδεράκια που έχει συμμαθήτρια την Δούκισσα Νομικού, την οποία θαυμάζει και στην οποία θέλει να μοιάσει αλλά στην πραγματικότητα την μισεί θανάσιμα.

Αυτές οι κοπέλες είναι όμορφες από την φύση τους και επειδή γυμνάζονται συστηματικά έχουν ΚΑΙ σωματάρες. Είναι το όνειρο κάθε άντρα και ο φόβος κάθε γυναίκας ( είναι οι ίδιες που τρώνε και δεν παχαίνουν! Πόση πια αδικία;).

506572aedb6212a6f058699c7e5082ecΚατηγορία 2η: Οι “νομίζω πως είμαι Θεά”

Η δεύτερη κατηγορία έχει πάρα πολύ γέλιο! Αυτές οι γυναίκες είναι τις περισσότερες φορές πολύ άσχημες στο πρόσωπο (συγνώμη που το λέω αλλά είναι!) και επειδή κάποιος τους έχει πει πως έχουν ωραίο σώμα (είναι μάλλον αδύνατες με κάποιο ωραίο χαρακτηριστικό), το έχουν πιστέψει και έτσι έχουν αρχίσει όλα. Να ξεκινήσουμε λέγοντας πως αυτές οι γυναίκες στα Social Media έχουν φωτογραφίες μόνο με μαγιό, κυκλοφορούν χειμώνα- καλοκαίρι με κολάν, ενώ στο γυμναστήριο έχουν ένα ύφος που λέει “κοριτσάκι μου όταν εγώ έκανα 300 κοιλιακούς, εσύ δεν είχες γεννηθεί”.

Το θέμα με αυτήν την κατηγορία είναι η επιδειξιομανία και ο αρρωστημένος ανταγωνισμός, αλλά όταν έρχονται αντιμέτωπες με την πρώτη κατηγορία, δεν μπορούν να κάνουν πολλά και έτσι αποφεύγουν το να βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

funny-video-fat-girlΚατηγορία 3η: Οι “νοικοκυρές σε απόγνωση”

Αυτή την κατηγορία την αγαπώ πολύ! Είναι συνήθως μαμάδες δύο ή περισσότερων παιδιών, έχουν πάνω τους όλες τις δουλειές του σπιτιού και οι περισσότερες από αυτές εργάζονται κιόλας. Παρόλα αυτά έχουν βρει αυτή την μια ώρα της ημέρας, την οποία αφιερώνουν στον εαυτό τους και στην βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Τις ξεχωρίζεις από τα αχτένιστα και ατημέλητα μαλλιά τους πιασμένα με ένα λαστιχάκι ή ένα πιαστράκι, τις φόρμες συνδυασμένες με αντρικές φανέλες (μάλλον του συζύγου) και την ευλάβεια με την οποία κάνουν τις ασκήσεις τους.

Είναι αξιοθαύμαστες και αξιαγάπητες!! Αααα και για να μην το ξεχάσω, αυτή η κατηγορία είναι η πιο φιλική και χαμογελαστή!

MjAxMi1kYTMxYTJhZWQ4NDQyZWY3Κατηγορία 4η: Τα κορίτσια των ομαδικών προγραμμάτων

Σε αυτή την κατηγορία πρέπει να ομολογήσω πως ανήκω και εγώ. Είναι οι γυναίκες που μισούν την γυμναστική, τα όργανα γυμναστικής και οτιδήποτε έχει να κάνει με την σωματική κούραση. Συνηθως πάνε στο γυμναστήριο με κάποια φίλη τους γιατί εαν πάνε μόνες τους, δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους μετά από την πρώτη εβδομάδα, ενώ κατά την διάρκεια των ασκήσεων προσπαθούν να λουφάρουν με όποιον τρόπο μπορούν. Ο αριθμός των γυναικών που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία είναι μεγάλος καθώς ο κύριος λόγος που πάνε στα ομαδικά είναι για να σχολιάσουν ρούχα, μαλλιά και μακιγιάζ. Σιχαίνονται να ιδρώνουν, ενώ από στυλιστικής άποψης είναι πάντοτε άψογες (αν δεν ταιριάζει το αθλητικό με την φόρμα δεν βγαίνουν από το σπίτι – υπάρχουν κάποιες που βάφονται κιόλας).

Πιστεύω πως αν μπορούσαν θα περνούσαν όλη την ημέρα τους εκεί σχολιάζοντας και πίνοντας καφέ, ενω η γυμναστική θα ήταν μάλλον το τελευταίο τους μέλημα!

Funny quoteΚατηγορία 5η: Οι κυρίες μεγάλης ηλικίας

Στην τελευταία κατηγορία έχω βάλει τις κυρίες που είναι άνω των πενήντα και πάνε στο γυμναστήριο γιατί τους το έχει πει ο γιατρός τους. Είναι όλες τους με τα κιλάκια τους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που βάζουν τα γυαλιά στις πιτσιρίκες οι οποίες πασχίζουν να κάνουν τις ασκήσεις τους. Σε αυτό που πηγαίνω εγώ υπάρχει μια γιαγιά ( μόνο το μαντήλι στο κεφάλι της λείπει – το ορκίζομαι!) η οποία κάνει όλες τις ασκήσεις yoga τόσο καλά που σοκάρεσαι! Έχουν πάρα πολύ πλάκα, δεν διστάζουν να αυτοσαρκάζονται και γκρινιάζουν χαριτωμενα σε όλους τους γυμναστές, συζητώντας δυνατά τι θα μαγειρέψουν, για τις νύφες και τους γαμπρούς τους κτλ.

Αυτά με τις κατηγορίες γυναικών στα γυμναστήρια. Θέλω να πιστεύω πως κάλυψα μια μεγάλη γκάμα και δεν άφησα κανέναν παραπονεμένο. Εείς, σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, να θυμάστε πως η γυμναστική όταν γίνει μέρος της καθημερινότητας σας, αφού φυσικά έχετε βρει το είδος της άσκησης που σας ταιριάζει, μπορεί να αλλάξει όχι μόνο το σώμα σας και την εικόνα σας προς το καλύτερο αλλά και την διάθεσή σας. Μην περιμένετε άλλο λοπόν και αρχίστε από σήμερα κιόλας να αθλείστε.

Σας φιλώ,
Jasmine Altunyan

You may also like