Νέα Υόρκη: Οι σπάνιες φωτογραφίες της Marilyn Monroe σε γκαλερί

Το φωτογραφικό φιλμ που είχε τραβηχτεί από τον τότε 14 χρονο Peter Mangone, πίστευαν να χαθεί για 50 χρόνια, όταν βρέθηκε στο πατρικό του σπίτι. Από τότε το έχει θέσει στη διάθεση του κοινού, και τώρα εκτίθεται στην Danziger Gallery στο Μανχάταν.

Εκατοντάδες ήταν οι επαγγελματίες και μη φωτογράφοι που προσπάθησαν επανειλημμένα να απαθανατίσουν τη λαμπερή ομορφιά της Μέριλιν Μονρόε, αλλά τελικά τα κατάφερε ένα 14χρονο παιδί από το Μπρονξ.

Ο Peter Mangone τακτικά περίμενε έξω από το ξενοδοχείο Gladstone στην 52η Οδό το 1955 με την ελπίδα μίας λήψης της “σεξόβομβας” . Οι προσπάθειές του, δεν πήγαν χαμένες και δείχνουν σε ένα φίλμ 8 χιλιοστών, την 29 χρονη τότε Μονρόε, να χαμογελά και τα μαλλιά της να ανεμίζουν.

“Οι επαγγελματίες που την έχουν φωτογραφίσει δεν τα κατάφεραν τόσο καλά όσο ο 14χρονος Mangone” έλεγαν οι ειδικοί, όπως υποστηρίζει ο Peter Mangone στην Katie Couric κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2002 στην εκπομπή “Today” show του NBC. Είναι επειδή «δεν αισθανόταν ότι την απειλούσαν , δεν ήταν φοβισμένη. Δεν θα τυπωνόταν σε χαρτί, εδειξε το πραγματικό προσωπό της.”

Φωτογραφίες από το ανεκτίμητο αυτό βίντεο, που θεωρούταν χαμένο για 50 χρόνια, εκτίθονται μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου στην γκαλερί Danziger στις 23 Street στο Μανχάταν .Ο τίτλος της έκθεσηςε είναι “Ανακαλύψτε την Marilyn Monroe: Η χαμένη ταινία του Peter Mangone (Νέα Υόρκη, 1955)”.

 

[vsw id=”R-stydeOZS8″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Πηγή:  http://www.nydailynews.com

You may also like