Οι ταινίες της εβδομάδας στα Village

Οι δημιουργοί της ταινίας “Το Κύμα” (2015) επιστρέφουν για το sequel που ακούει στο όνομα “Ο Σεισμός“. Ο Gerard Butler επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία “Ο Φαροφύλακας“. Στο κινηματογραφικό “μενού” θα βρείτε ακόμα: “Corgi: Το σκυλάκι της Βασίλισσας” και “The Royal Opera House: The Queen of Spades“.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ – Ο Σεισμός (The Quake)

Είδος ταινίας: Περιπέτεια

Ηθοποιοί: Kristoff Joner, Ane Dahl Torp, Kathrine Thorborg Johansen, Jonas Hoff Oftebro, Hang Tran

Το 1904, ένας σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το Όσλο. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο “Ρήγμα του Όσλο” το οποίο εκτείνεται κάτω από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Σεισμοί μικρότερου μεγέθους εξακολουθούν να συμβαίνουν στην περιοχή ακόμα και σήμερα. Οι γεωλόγοι δεν είναι απολύτως σίγουροι, αλλά υπάρχουν ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι ένας εξαιρετικά ισχυρός σεισμός είναι πολύ πιθανό να συμβεί στο κοντινό μέλλον στο Όσλο. Το πότε θα συμβεί αυτό, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με σιγουριά. Ίσως σε 100 χρόνια, ίσως σε 10 χρόνια, ίσως αύριο…

Ο Φαροφύλακας (The Vanishing) (από την Tanweer)

Είδος ταινίας: Μυστηρίου

Ηθοποιοί: Gerard Butler, Peter Mullan, Connor Swindells, Søren Malling, Ólafur Darri Ólafsson, Gary Lewis

Τρεις φαροφύλακες πηγαίνουν για έξι εβδομάδες σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας. Καθώς ο Τόμας (Πίτερ Μούλαν), o Τζέιμς(Τζέραρντ Μπάτλερ) και ο Ντόναλντ (Κόνορ Σουίντελς) τακτοποιούνται στη συνηθισμένη, μοναχική τους ρουτίνα, κάτι απρόσμενο και πιθανώς καταλυτικό συμβαίνει, όταν πέφτουν πάνω σε κάτι που δεν είναι δικό τους για να το κρατήσουν. Από πού ήρθε; Σε ποιαν ανήκει; Ένα πλοίο εμφανίζεται από μακριά και μπορεί να έχει τις απαντήσεις… Μία σκληρή μάχη για επιβίωση ξεκινά, ενώ η απληστία αντικαθιστά την πίστη και η απομόνωση τροφοδοτεί την παράνοια. Τρεις τίμιοι άντρες οδηγούνται στην καταστροφή.

Corgi: Το Σκυλάκι της Βασίλισσας (The Queen’s Corgi) – Μεταγλωττισμένο

Είδος ταινίας: Κινούμενα Σχέδια

Ηθοποιοί: Γιάννης Στεφόπουλος, Ντίνος Σούτης, Σοφία Παναηλίδου, Λίλα Μουτσοπούλου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Δημήτρης Παπαδάτος, Βασίλης Μήλιος, Στεφανία Φιλιάδη, Μπεν Στάσεν, Γιάννης Υφαντής, Φώτης Πετρίδης

Η συναρπαστική περιπέτεια του Ρεξ, του αγαπημένου σκύλου της βασίλισσας, που το σκάει από το παλάτι και βρίσκεται αβοήθητος σε ένα καταφύγιο σκύλων στο Λονδίνο. Εκεί θα μπλέξει σε ένα κλαμπ κυνομαχιών γεμάτο άγρια αδέσποτα και θα μάθει πως για να γίνει ο πρώτος σκύλος θα πρέπει να το κερδίσει με την αξία του. Κατά τη διάρκεια του επικού ταξιδιού του για να βρει τη βασίλισσα, ο Ρεξ θα ερωτευτεί, θα ενηλικιωθεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό.

The Royal Opera House: The Queen of Spades

Είδος ταινίας: Παράσταση

Πρόκειται για την ιστορία του Gherman (Aleksandrs Antonenko) ενός απένταρου στρατιώτη που έχει εμμονή τόσο με τον τζόγο όσο και με την Liza (Eva-Maria Westbroek). Η εξαιρετική και καινοτόμα παραγωγή του Stefan Herheim τοποθετεί στο επίκεντρο την καταπληκτική μουσική του Tchaikovsky, με τον Antonio Pappano να διευθύνει την ορχήστρα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές των ταινιών μπείτε στα www.villagecinemas.gr/

You may also like