Πώς θα κινητοποιηθεί κάποιος να κάνει γυμναστική;

Το να πάρεις απόφαση να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου, ειδικά όταν δεν είχες μεγάλη επαφή με αυτή από πριν, δεν είναι πάντα η ευκολότερη απόφαση. Πρέπει να έχεις θέληση, επιμονή και προσήλωση ή -ακόμη καλύτερα- έναν στόχο, στον οποίο να αποσκοπείς. Αν θέλετε να κινητοποιήσετε τον εαυτό σας ή κάποιον άλλον, έχετε υπόψιν σας ότι τα λόγια έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Μία κουβέντα που θα πείτε μπορεί να συμβάλλει σε βαθμό που δε φαντάζεσε στην τελική απόφαση που θα πάρει κάποιος. Το πώς θα διατυπωθεί μία φράση μπορεί να εμπνεύσει ή να αποτρέψει έναν άνθρωπο από το να κάνει κάτι.

Τι εννούμε:

1. Ενισχύστε κι επαινέστε τη διαδρομή προς τον στόχο κι όχι μόνο τον ίδιο τον στόχο. Τονίστε τα οφέλη που θα υπάρξουν και μόνο από την προσπάθεια, ώστε, ακόμη κι αν υπάρχει ο φόβος της αποτυχίας, να μην έχει σημασία, γιατί οφέλη θα υπάρχουν και χωρίς την επίτευξή του. Αν, για παράδειγμα, ο στόχος είναι να μάθει κάποιο άθλημα και δεν τα πολυκαταφέρνει, πείτε του ότι ο χρόνος που αφιερώνει αυτήν τη στιγμή τον κάνει κάθε φορά και καλύτερο και ότι παίρνει πολύτιμα πράγματα από αυτό.

2. Μην εστιάζετε στο τι γίνεται λάθος, αλλά επικροτείστε αυτά που γίνονται σωστά, χωρίς υπερβολές. Για παράδειγμα, επαινέστε την προσπάθεια και το μέγεθος του αποτελέσματος που έχει κάποιος αυτήν τη στιγμή χάρη στην επιμονή του, αλλά όχι ατάκες του τύπου “Είσαι ο καλύτερος”, που δεν προσφέρουν κίνητρα για να προσπαθήσει περισσότερο.

Όπως καταλαβαίνετε, ένα επίθετο ή μία πιο διαφορετική διατύπωση αυτού του οποίου θέλετε να πείτε, έχει τη δύναμη να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά μια απόφαση που τη δεδομένη στιγμή είναι υπό σκέψη. Αυτά τα μικρά tips που σας αναφέραμε μπορούν να σας δώσουν μερικές ιδέες.

You may also like