Οι 10 πιο γελοίοι λόγοι απόλυσης παγκοσμίως

 

ellen-simonetti_550x412Το να χάνει κανείς τη δουλειά του σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο… Κάθε τόσο όμως γίνονται κάποιες απολύσεις για λόγους που θα έκαναν ακόμη και το πιο παράλογο αφεντικό να αναρωτιέται γιατί.. Και για να γίνει πιο ενδιαφέρον, θα ξεκινήσω ανάποδα, από το λιγότερο παράλογο στο περισσότερο.

10. Αεροσυνοδός απολύθηκε επειδή ήταν blogger. Η Εllen Simonetti, αεροσυνοδός στην εταιρεία Delta Airlines, απολύθηκε το 2004, διότι οι εργοδότες της ανακάλυψαν ότι είχε ένα blog, το “Diary of a flight attendant”. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η Εllen είχε αναρτήσει «ανάρμοστες» φωτογραφίες, όπως αυτή με τη στολή της αεροσυνοδού που αφήνει ακάλυπτο το στήθος της.

9. Προπονητής απολύθηκε επειδή η ομάδα του κέρδισε με σκορ 100-0. Ο στόχος ενός προπονητή ομάδας μπάσκετ είναι να κερδίσει η ομάδα του. Τι συμβαίνει όμως όταν ένας προπονητής στο Convenant School Το 2009, κερδίζει 100- 0 την αντίπαλη ομάδα, η οποία είναι από ειδικό σχολείο στο οποίο πηγαίνουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μάλλον απολύεται, ή τουλάχιστον αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά την οποία θεωρήθηκε αντιχριστιανικό και ντροπιαστικό για το σχολείο για το σχολείο που κέρδισε.

8. Απολύθηκε επειδή ήταν… ακαταμάχητη! Η Melissa Nelson είναι μια παντρεμένη γυναίκα που δούλεψε για δέκα χρόνια σαν βοηθός οδοντιάτρου. Για το αφεντικό της όμως, όπως και για τη γυναίκα του, παραείναι σέξι για να μπορέσει να της αντισταθεί το αφεντικό. Το θέμα έφτασε και στο δικαστήριο, το οποίο αποφάνθηκε ότι όντως παραήταν σέξι για αυτή τη δουλειά!

7. Σερβιτόρος απολύθηκε επειδή σταμάτησε μια ληστεία που γινόταν έξω από το μαγαζί που δούλευε. Ο Juan Canales, πατέρας 3 παιδιών, δουλεύει ως σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο. Μια μέρα είδε από το παράθυρο του εστιατορίου να συμβαίνει μια ληστεία στο αυτοκίνητο μιας γυναίκας που ήταν παρκαρισμένη απ’ έξω. Ο ατρόμητος Juan είδε τη σκηνή όπου ο ληστής απειλούσε τη γυναίκα με μαχαίρι και πετάχτηκε έξω να τη σώσει. Το γεγονός δεν άρεσε ιδιαίτερα στον εργοδότη του άτυχου Juan, ο οποίος τον απέλυσε προφανώς επειδή άφησε το πόστο του!

hi-res-156284082_crop_650x4406. Απολύθηκε παίκτης του ράγκμπι λόγω των σχολίων του στο facebook. Ο Dan Leone θεώρησε σωστό να παραπονιέται για το αφεντικό του στο facebook. Για την ακρίβεια, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μεταγραφή της διοίκησης.

5. Υπάλληλοι στη Φλόριντα απολύθηκαν επειδή φορούσαν πορτοκαλί! Κι όμως αυτό συνέβη σε μια δικηγορική εταιρεία στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Στην εν λόγω εταιρεία υπήρχε μια «παράδοση» όπου οι υπάλληλοι φορούσαν πορτοκαλί ρούχα τις ημέρες της μισθοδοσίας τους. Η εταιρεία λοιπόν, απέλυσε 14 άτομα, επειδή επέμεναν να φορούν πορτοκαλί αυτές τις μέρες για πολλούς μήνες, και αυτό θεωρήθηκε προσβολή.

4. Απολύθηκε επειδή επαναλάμβανε συνεχώς το ίδιο αστείο. Ο John Preston απολύθηκε επειδή επαναλάμβανε συνεχώς μια φράση που είχε ξεσηκώσει από την τηλεοπτική σειρά Seinfield. Κάθε φορά που κάποιος συνάδελφός του φτερνιζόταν του έλεγε «Είσαι πολύ ωραίος/ωραία!» Το γεγονός ότι το επαναλάμβανε συνέχεια, ειδικά σε μια συγκεκριμένη συνάδελφό του θεωρήθηκε σεξουαλική παρενόχληση και… είδε την πόρτα της εξόδου από την εταιρεία.

3. Μια νεαρή γυναίκα απολύθηκε επειδή πληκτρολογούσε μόνο με κεφαλαία. Η γραμματέας Vicki Walker προτιμούσε συχνά να γράφει τα e-mails της με κεφαλαία γράμματα και μάλιστα κόκκινου χρώματος. Αυτό εξόργισε τον εργοδότη της και εν συνεχεία αποφάσισε να την απολύσει.

2. Ναυαγοσώστες απολύθηκαν επειδή έκαναν μια παρωδία του Gangnam Style. Το lifeguard style έστειλε 14 ναυαγοσώστες της Καλιφόρνια στα σπίτια τους, καθώς ανέβασαν το βιντεάκι στο youtube και προφανώς… αυτό δεν άρεσε καθόλου στους εργοδότες τους.

1. Απολύθηκε εργαζόμενος για ένα πταίσμα που έκανε 50 χρόνια πριν. Το μεγάλο έγκλημα του 68χρονου Richard Eggers είναι ότι το 1963 έκανε μια «κομπίνα» με μια κάρτα για να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες πλυντηρίου  σε ένα καθαριστήριο της πόλης. Αυτό το «τρομερό» έγκλημα που έκανε 50 χρόνια πριν, ήταν αδύνατο να γίνει αποδεκτό από την τράπεζα στην οποία δούλευε.

 

You may also like