Οι 3 νέες «δυνατές» σειρές του Netflix που πρέπει οπωσδήποτε να δεις

Την αγάπη μας για τις καλές σειρές ποτέ δεν την κρύψαμε, γι’ αυτό και βρισκόμαστε πάντα σε ετοιμότητα για να «αλιεύσουμε» ο,τι νέο κυκλοφορεί στο διαδικτυακό και τηλεοπτικό κόσμο και μπορεί με το περιεχόμενό του να μας χαρίσει στιγμές αγωνίας, χαράς, προβληματισμού, τρόμου, ακόμη και στενοχώριας. Το Netflix, γι’ αυτό το λόγο, αποτελεί πια ένα από τα μέσα εγγύηση που μας οδηγούν με βεβαιότητα στον παραπάνω στόχο.
Ψάχνοντας, λοιπόν, και πειραματιζόμενοι με διάφορες σειρές, καταλήξαμε στο ότι αυτές είναι οι τρεις νέες αφίξεις στο Netflix που πρέπει να προσθέσουμε στο πρόγραμμά μας:

1. The OA
Εάν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που θεωρούν ότι το «Stranger Things» είναι ίσως η καλύτερη σειρά φαντασίας/εποχής που έχει βγει τα τελευταία χρόνια, τότε σίγουρα το «OA»είναι ο επόμενος προορισμός σας. Το show πραγματεύεται την ιστορία της Prairie Johnson, ενός τυφλού κοριτσιού που μετά από πολλά χρόνια εξαφάνισης επιστρέφει στην οικογένειά της, με μυστηριωδώς αποκαταστημένη την όρασή της.
Πέρα από το εξαιρετικά ενδιαφέρον μυστήριο που κρύβεται πίσω από την εξαφάνισή της, το show πάει ένα βήμα παραπέρα και πραγματεύεται τα μεγαλύτερα υπαρξιακά ζητήματα που έχουν προβληματίσει ποτέ το ανθρώπινο είδος.

2. 13th
Φορτισμένο, ανατριχιαστικό, ανησυχητικό, το «13th» είναι μια σειρά-ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία της ανισότητας και του ρατσισμού που αντιμετωπίζουν οι μαύροι στις ΗΠΑ και ειδικότερα μέσα στο σύστημα των φυλακών. Αναρίθμητα, εξωφρενικά περιστατικά φυλετικής και χρωματικής διάκρισης, μέσα σε ένα σύστημα ντυμένο καθωσπρεπισμό.
Πρόκειται για ένα πραγματικά καλογυρισμένο και ποιοτικό δημιούργημα, που πρόσφατα, μάλιστα, κέρδισε Critic’s Choice Awardγια Καλύτερο Πολιτικό Ντοκιμαντέρ (Best Political Documentary).

3. The Crown
Το «Crown»είναι μια δραματική σειρά – χρονικό που πραγματεύεται τη ζωή της βασιλικής οικογένειας Windsorαπό το 1947 έως το 1955. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Η ιστορία στην πορεία της διεισδύει στους χαρακτήρες της Βασιλικής οικογένειας –και δη σε αυτόν της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ- και, μαζί με αυτούς, προσφέρει μία γενναία δόση από πολιτικά σκάνδαλα και ίντριγκες, συνοδευόμενα από άρτιες ερμηνείες και εξαιρετική σκηνογραφία κι ενδυματολογία.

You may also like