Οι 4 καλύτερες διατάσεις για να ξεκινήσει καλά η μέρα μας

Η πρωινή γυμναστική έχει συνδεθεί σημαντικά σε έρευνες με βελτίωση της συνολικής μας υγείας σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Βέβαια αναγνωρίζουμε πως δεν είμαστε όλοι (πολύ) πρωινοί τύποι, οπότε δεν είναι και για όλους εύκολο να υιοθετήσουν μία τέτοια ρουτίνα. Όμως πάντα μπορούμε να βρούμε λίγα λεπτά ώστε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ενέργεια, ακόμη και μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας. Είτε, λοιπόν, εργαζόμαστε από το σπίτι, είτε ετοιμαζόμαστε να πάμε στο γραφείο… Αυτές οι ασκήσεις θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ενέργεια, ηρεμία και καλή διάθεση!

               01 Φέρνουμε το πηγούνι κοντά στο στήθος μας και κάνουμε ελαφριές κυκλικές κινήσεις στο πλάι για 30 δευτερόλεπτα ή για πέντε έως έξι φορές για κάθε πλευρά. Ό,τι πρέπει για να ξεφορτωθούμε τυχόν πιάσιμο εξαιτίας του ύπνου μας.

               02 Τεντώνουμε τα χέρια μας στον αέρα και λυγίζουμε τον κορμό μας προς το πλάι. Μπορούμε ταυτόχρονα να κάνουμε και μερικές στροφές του αυχένα (βλ. προηγούμενη άσκηση).

               03 Καθόμαστε στο έδαφος και φέρνουμε το χέρι μας στο αντίθετο γόνατο ή μηρό. Το άλλο χέρι πίσω από την πλάτη μας για στήριξη. Μένουμε στη θέση για πέντε αναπνοές κι αλλάζουμε πλευρά. Η συγκεκριμένη άσκηση ενεργοποιεί το πεπτικό μας σύστημα…Και ταυτόχρονα διευκολύνει ταχύτερα το εύρος κίνησης του σώματος.

               04 Στηριγμένοι στα γόνατα και τα χέρια μας, κάνουμε 8 με 10 επαναλήψεις της άσκησης “Cat-Cow” για να αυξήσουμε την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης.

               Ολοκληρώνουμε το σετ με μία σειρά ασκήσεων αναπνοών ώστε να εντείνουμε το αίσθημα ηρεμίας από την αρχή της μέρας μας. Προτείνω να δοκιμάσετε την άσκηση του Wim Hof, για την οποία θα μιλήσουμε εν ευθέτω χρόνω.

Πηγή: Bustle

Featured image: unsplash.com/@matt909

You may also like