5 ιδανικές κρέμες χεριών για την καλύτερη φροντίδα τους…

Τις οδηγίες για να προφυλαχθούμε από το νέο κορονοϊό είναι πλέον γνωστές:

  • Καλό πλύσιμο των χεριών για τουλάχιστον είκοσι δευτερόλεπτα (σας θυμίζουμε πως μπορεί να γίνει ακόμη πιο διασκεδαστικό) όταν επιστρέφουμε σπίτι, μετά τη χρήση της τουαλέτας, πριν το φαγητό κι όποτε βήχουμε ή φτερνιζόμαστε.
  • Χρήση αντισηπτικού gel αν δε βρισκόμαστε κοντά σε νερό και σαπούνι.

Φυσικά, το συχνό πλύσιμο των χεριών αρκεί από μόνο του ώστε η επιδερμίδα των χεριών μας να ξεκινήσει να… αναστενάζει με πίκρα, καθώς έτσι απομακρύνονται τα φυσικά έλαιά της, χάνοντας το στρώμα υγρασίας της. Βεβαίως αυτό μεταφράζεται σε ξηρά χέρια με “σκασίματα”. Αν, μάλιστα, ησυχνή χρήση αντισηπτικών gelκαι γαντιών μίας χρήσης (ειδικά αν αυτά είναι και πουδραρισμένα) είναι απαραίτητη, όπως στο δικό μου χώρο εργασίας,, η κατάσταση δυσκολεύει. Σαφώς όλα γίνονται για την καλή υγεία μας, τη δική μας αλλά και των γύρω μας. Αλλά δεν αξίζουν και τα χεράκια μας λίγη φροντίδα παραπάνω;

            Επειδή η απάντηση είναι, “ΝΑΙ, dammit, την αξίζουν!” σας παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας για χέρια σα βελούδο!

            Το gel χεριών της Neutrogena από τη σειρά Hydro Boost θρέφει κι ενυδατώνει άμεσα την επιδερμίδα των χεριών χάρη στο υαλουρονικό οξύ που η σειρά χρησιμοποιεί ως βάση. Εξίσου άμεση είναι κι η ανακούφιση που προσφέρει στα ταλαιπωρημένα μας χέρια!

          

            Ψήφο εμπιστοσύνης, όμως, δίνουμε και στο balm/”πολυτεχνίτη” Shea Butter του DrPawpaw. Ο συνδυασμός papaya και βουτύρου καριτέ που περιέχει το balmενυδατώνει και προστατεύει την επιδερμίδα, ενώ επίσης έχει και θεραπευτικές ιδιότητες σε περιπτώσεις εγκαυμάτων. Γιατί το λέμε “πολυτεχνίτη”; Γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όποιο σημείο του σώματος το έχουμε ανάγκη! Φυσικά το βρίσκουμε στο One Beauty!

           

            Η La Roche Posay είναι από τους καλύτερους ειδικούς για την επιδερμίδα μας, έτσι από τις προτάσεις μας δε θα μπορούσε να λείπει η κρέμα χεριών Cicaplast. Η σύνθεσή της με γλυκερίνη και νιασιναμίδη καταπραϋνει την επιδερμίδα, ενισχύοντας το στρώμα υγρασίας ενώ μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις ατοπικής προδιάθεσης.Αρκεί μία μικρή αναζήτηση στον φαρμακείο της γειτονιάς μας!

           

Από το φαρμακείο της γειτονιάς, επίσης, μπορούμε να προμηθευτούμε την κρέμα χεριών με αμυγδαλέλαιο και καλέντουλα του Korres. Μία απόλυτη φυσική απάντηση στην ταλαιπωρία και την ξηρασία της επιδερμίδας των χεριών, τα οποία σχεδόν αμέσως μετά την εφαρμογή της κρέμας θα μας ευγνωμονούν!

           

            Τέλος, μπορεί να μετράει μόλις μερικούς μήνες από τότε που μας ήρθε από την Αυστραλία, όμως το brand του Grown Alchemist έχει ήδη κλέψει τις καρδιές μας! Γι’ αυτό και σας προτείνουμε την κρέμα εντατικής περιποίησης με τριαντάφυλλο κι εκχύλισμα argan που απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα, ενυδατώνοντας και προστατεύοντας ακόμη και τα πιο ταλαιπωρημένα χεράκια! Που θα το βρείτε; Αρκεί μία επίσκεψη στο e-shop του Attica!

           

            Στο κάτω κάτω “προσέχω τον εαυτό μου” σημαίνει πως δεν παραμελώ απολύτως τίποτα!

Photo credits: @davidfanuel(unsplash)

You may also like