Οι 5 μαγικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού

Πόσο περισσότερο γίνεται να αγαπήσουμε τη θάλασσα μετά από αυτά;

Μας ανεβάζει τη διάθεση, μας χαλαρώνει ψυχικά, μας απομακρύνει από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μία επίσκεψη στην θάλασσα μπορεί να μας προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα δροσιστικό μπάνιο και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που σχεδόν όλος ο κόσμος λατρεύει να βρίσκεται για ώρες μαζί της. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε, όμως, ότι η ευφορία που μας κάνει να νιώθουμε δεν αφορά μόνο το ψυχικό κομμάτι αλλά έχει άμεση ανταπόκριση και στο σωματικό.

Οι 5 θεραπευτικές ιδιότητες που ακολουθούν θα σας πείσουν ακόμη περισσότερο για τη δύναμη του θαλασσινού νερού.

  1. Καθαρίζει το δέρμα.Τα μεταλλικά άλατα λειτουργούν ευεργετικά στην αναγέννηση του δέρματος, δρώντας μάλιστα ενάντια σε παθήσεις, όπως ακμή, ψωρίαση κι ανοικτές πληγές.
  2. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. To θαλασσινό νερό αυξάνει τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων κατά 5-20% κι ακόμη περισσότερο των λευκών, καθιστώντας το φάρμακο για ανθρώπους με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα.
  3. Σε συνδυασμό με γυμναστική, η θάλασσα μπορεί και καθυστερεί την ανάπτυξη ρευματισμών, ανακουφίζοντας μυϊκούς πόνους, πόνους κοκάλων και μετεγχειρητικά προβλήματα.
  4. Μειώνει τα επίπεδα άγχους.Χάρις στο μαγνήσιο που περιέχει, έχει την ικανότητα να χαλαρώνει σωματικά και ψυχικά, όντας έτσι το ιδανικό περιβάλλον για να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και να αφήνουμε πίσω τις έγνοιες που μας βασανίζουν.
  5. Βελτιώνει την αναπνοή. Υποφέρετε από άσθμα, φλέγμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα; Ένα μπάνιο στη θάλασσα μπορεί να γίνει ο καλύτερός σας σύμμαχος, αφού το θαλασσινό νερό βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών και άλλων στοιχείων που προσβάλλουν τους πνεύμονες.

You may also like