ΗΠΑ:Οι 7 συγκλονιστικές σειρές που παίζονται τώρα, από τη Νατάσα Σχοινά

10531359_10152539191171955_8041613848228931260_oΩς λάτρης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (κατά βάση της αμερικάνικης) δε θα μπορούσα να μην ασχολούμαι με την αφρόκρεμά τους, τις σειρές. Αν προσπαθούσαμε να τις μετρήσουμε δε θα τελειώναμε στο προσεχές μέλλον, αφού είναι ήδη αναρίθμητες και κάθε χρόνο βγαίνουν όλο και περισσότερες. Γι’ αυτό, θέλω προσωπικά να μεταφέρω τα ευχαριστήριά μου! Κωμικές, τρόμου, περιπέτειας, μυστηρίου δεν έχει λείψει τίποτα από τους φίλους Αμερικανούς και ιδού οι καλύτερες σειρές που παίζονται τώρα και πρέπει να δείτε μέσα στο καλοκαίρι!

1. Da Vinci’s Demons (2013 -)
Η πιο κορυφαία ίσως σειρά αυτήν τη στιγμή, με έξυπνο σενάριο που διαδραματίζεται στη Φλωρεντία της Αναγέννησης, την εποχή του γνωστού σε όλους μας, Leonardo Da Vinci (Tom Riley), και παρουσιάζει τη ζωή του ή καλύτερα μία κρυφή εκδοχή της που κανείς δεν ξέρει. Πολλά από όσα παρουσιάζονται βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα αλλά ακόμα και να μην είναι, η μαεστρία με την οποία “αφηγούνται” και οι ατελείωτες δυνατότητες του μυαλού του DaVinciσ ε αφήνουν άναυδο. Μέχρι τώρα έχουν βγει δύο σεζόν από οκτώ επεισόδια μιας περίπου ώρας το καθένα. Οφείλω να σχολιάσω ότι το τέλος της κάθε μιας είναι από αυτά που λες «Δεν το πιστεύω…» και ανακαλείς τον Tom Riley (που εκτός από πρωταγωνιστής είναι και παραγωγός) με έναν καθόλου…θετικά διακείμενο τρόπο.

Trailer

2. The Walking Dead (2010 – )
Είστε λάτρεις των θρίλερ; Αυτή η σειρά φτιάχτηκε για εσάς. Ένας ιός εξαπλώνεται στην ανθρωπότητα, σκοτώνοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού και μετατρέποντας το υπόλοιπο σε zombie (εδώ walkers). Οι λίγοι εναπομείναντες άνθρωποι παλεύουν να μείνουν ζωντανοί, ψάχνοντας καταφύγιο, όμως, ο, τι κι αν κάνουν οι walkers καραδοκούν. Είναι μακράν το πιο καλοφτιαγμένο θρίλερ – σειρά, με τα σκηνικά και τις μεταμορφώσεις να μοιάζουν 100% αληθινές. Πληροφοριακά, σε κάθε γύρισμα αφιερώνουν 2 ώρες για να βάψουν τον κάθε συμμετέχοντα και να τον μετατρέψουν σε walker.

Trailer

3. Sherlock (2010 – )
Ο σύμβουλος – ντεντέκτιβ (όπως ονομάζει τον εαυτό του), Sherlock Holmes, με το φίλο και συνεργάτη του, Dr. JohnWatson, εξιχνιάζουν υποθέσεις σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή από αυτή που μας έχουν συνηθίσει, στο Λονδίνο του 21ου αιώνα. Τρεις σεζόν έχουν βγει μέχρι στιγμής με τρία επεισόδια η κάθε μία ενώ το καθένα διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Γεμάτα επεισόδια, σαν ταινίες. Ο κυριότερος ίσως λόγος να τη δείτε είναι ο ηθοποιός που υποδύεται τον διάσημο ντετέκτιβ, Benedict Cumberbatch, που πραγματικά αποτελεί τον απόλυτο Sherlock .

Trailer

4. Once Upon a Time (2011 – )
Ετοιμαστείτε να δείτε όλους τους ήρωες κάθε παραμυθιού που έχετε διαβάσει να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας. Το «Onceupon a Time» ουσιαστικά παρουσιάζει τη ζωή όλων αυτών των χαρακτήρων… Την πραγματική τους ζωή, την οποία – σύμφωνα με τη σειρά – πήραμε εμείς και μετατρέψαμε σε παραμύθι. Και μη βιάζεστε να κατακρίνετε. Το πόσο καλοφτιαγμένο είναι θα σας καταπλήξει!

Trailer

5. Revenge (2011 – )
Γίνεται ένα αεροπορικό δυστύχημα κι ένας αθώος άνθρωπος παγιδεύεται και οδηγείται στη φυλακή. Παράλληλα η μικρή του –τότε- κόρη, αφού πρώτα της κάνουν πλύση εγκεφάλου περί της ενοχής του πατέρα της, απομακρύνεται και τελικά καταλήγει σε αναμορφωτήριο. O πατέρας της πεθαίνει στη φυλακή ενώ εκείνη, μόλις μεγαλώσει και βγει, ένας παλιός φίλος του πατέρα της περιμένει να της λέει όλη την αλήθεια. Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης όλων όσων έφταιξαν ξεκινά, κι ενώ έχει προβληθεί και ο 3ος κύκλος, το “κυνήγι” των ενόχων ακόμα συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον!

Trailer

6. Arrow (2012 – )
Ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να περάσει καλά, φεύγει με την οικογενειακή θαλαμηγό και τον πατέρα του. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το πλοίο ναυαγεί. Έχοντας περάσει τα επόμενα 5 χρόνια της ζωής του σε ένα απομονωμένο νησί και μετά από όλα όσα έχει δει κι έχει ανακαλύψει, καταφέρνει να γυρίσει πίσω στην πόλη του και αποφασίζει να πάρει τη δικαιοσύνη στα χέρια του. Στόχος του να «καθαρίσει» την Starling City από κάθε κακοποιό στοιχείο αλλά κι από τα όσα έχει κάνει η ίδια του η οικογένεια.

Trailer

7. Pretty Little Liars (2010 – )
Τέσσερις φίλες δέχονται απειλητικά μηνύματα στα κινητά τους από ένα άτομο που υπογράφει ως «Α», μετά το μυστηριώδη θάνατο της πέμπτης και πιο ζωηρής της παρέας. Ο άγνωστος «Α» ξέρει τα πάντα για τις ζωές τους σα να τις παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο και κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα ποιος είναι ή γιατί το κάνει.Ο «Α», όμως, δεν απειλεί μόνο τις ίδιες αλλά και κάθε πρόσωπο με το οποίο έρχονται σε επαφή…

Trailer

** Το ότι δε συμπεριέλαβα το Game of Thrones στις προτάσεις, δε σημαίνει ότι δεν είμαι fan. Ίσα ίσα. Απλώς θεωρώ ότι για τη συγκεκριμένη σειρά δε χρειάζονται συστάσεις.

You may also like