Ο “ομορφοχαμός” της Έφης Ανέστη μας παρασύρει σε έναν κόσμο γεμάτο αισιοδοξία

Είναι μια γυναίκα που στον χώρο μας δεν χρειάζεται συστάσεις, όπως επίσης και στις χιλιάδες γυναίκες που την ακολουθούν στα social media και στα blogs της. Είναι χαρακτηριστική η φωνή της αλλά και τα σγουρά μαλλιά της. Τελευταία θα έλεγα και το χρυσό bag pack με το οποίο κυκλοφορεί τελευταία στην πλάτη. Η Έφη Ανέστη, λοιπόν, είναι δημοσιογράφος, beauty editor “από τύχη” όπως μας εξηγεί, influencer, διδυμο-μαμά και έχει σχεδιάσει μία σειρά από stationary που σου φτιάχνουν την διάθεση…

Ομορφοχαμός στη ζωή σου: από το cosmopolitan στο πρώην cosmo και νυν ladylike.gr! Πως είναι η μετάβαση;

Περνάω σε μια επόμενη σχέση. Με γεμάτη τη βαλίτσα από γνώσεις κι υλικά μου ναι απαραίτητα για να βρω ξανά από την αρχή, χαρά, ενθουσιασμό και λάμψη.
Η είσοδός μου στην 24media…
Ο νέος τίτλος που μου δόθηκε είναι beauty ambassador. Η Μαριλού Ρεπαπή, διευθύντρια του γυναικείου περιεχομένου της 24media, σε συνεργασία με τον εμπορικό διευθυντή του ομίλου, Τάσο Αργυρό, μου εμπιστεύθηκαν την εξωστρέφεια του beauty. Αν αυτό πρέπει να στο βάλω σε πλαίσιο… Αν και δεν πιστεύω σε τίτλους κι εικόνες, παρά μόνο στον ενθουσιασμό της κάθε νέας δουλειάς και φυσικά πιστεύω στις ομάδες και στις παρέες! Η αλήθεια είναι ότι με ενθουσιάζουν τα νέα projects. Είναι σαν το νέο έρωτα που εμφανίζεται στη ζωή σου και θέλεις να τον ζήσεις!
Το Ladylike κάνει υπέροχη κούρσα προς την κορυφή του γυναικείου περιεχομένου. Έχει μια φανταστική ομάδα, πάθος και διάθεση για ευφάνταστες διαδρομές. Νιώθω τυχερή που ανήκω σ’ αυτή. Και δεν είμαι μόνη στο beauty. Η Χριστίνα Θεοδωροπούλου είναι ένα νέο κορίτσι που έχει μια υπέροχη σοβαρότητα κι ένα ωραίο χιούμορ, που συμπληρώνει τον μπιουτόκοσμό μου. Στο LadyLike έχουμε μαζί μια στήλη που την λέμε how2 και ήδη μοιραζόμαστε ιστορίες, σκέψεις, θέλω κ.α…
Εγώ έχω κι ένα ολοκαίνουργιο blog στο ladylike, το #beautylike που όπως φαντάζεσαι θα περιέχει τα πάντα που σκορπούν λάμψη κι έχουν την πιο αλλιώτικη εσάνς τόνωσης. Θα γράφω τα δικά μου τρελά.
Θα βάζω #beautylike σε ό,τι ωραίο ή αξίζει τη μοιρασιά.Ή σ’ ό,τι αξίζει τη μοιρασιά.

Και μετά είναι η huffingtonpost.gr, το news247.gr, το sport24, το oneman… Έχουμε πολλά ωραία να δείξουμε/μοιραστούμε ως όμορφες μιας μεγάλης παρέας…

Είσαι χρόνια beauty editor. Πως ξεκίνησε αυτή η ιστορία αγάπης με την ομορφιά και τα καλλυντικά ;

Η σχέση αυτή με τα καλλυντικά ξεκίνησε το 1998, όταν βρέθηκα στο bazaar για να κάνω συνεντεύξεις κι η υπέροχη Ιωάννα Σουλιώτη μου πρότεινε να κάνω beauty.  Τόσο απλά. Μπήκα τελείως αμακιγιάριστη. Δεν είχα ιδέα πως και τι… είχα κάνει ρεπορτάζ και ρεπορτάζ (αθλητικό, πολιτιστικό, ελεύθερο κα.) αλλά για κραγιόν δεν είχα γράψει. Ήταν λοιπόν μια τυχαία συνάντηση που προχώρησε σε σχέση ζωής ο δεσμός μου με τα καλλυντικά.

Πες μας όμως και για τη συνεργασία με το public σχετικά με τη σειρά των stationary που έχεις δημιουργήσει…

To Public είναι ένα στέκι από τα αλλιώτικα, Απ αυτά που πάω κάθε φορά που θέλω να δω και να ψάξω για πράγματα και έμπνευση. Ειδικά το τμήμα με τα βιβλία, όπου είναι και τα δικά μου stationary είναι το πιο αγαπημένο μου. Είναι μια συνεργασία γεμάτη από τρυφεράδα. Μου έδειξαν τόση αγάπη, όση έχω κι εγώ για το ίδιο το Public. Είναι μια συνεργασία ακόμη στην αρχή της. Έρχονται πολλά και ενδιαφέροντα με Public. Stay tuned και θα έχουμε πολλά ωραία diaries να ξεφυλλίσουμε μαζί…

Είσαι μητέρα δίδυμων αγοριών. Πόσο “ξεχωριστός είναι ο κόσμος των δίδυμων” που είναι και ο τίτλος του βιβλίου της Εύης Σταθάτου που πρόσφατα συμμετείχες στην παρουσίαση…

Ο κόσμος των διδύμων… είναι τόσο ξεχωριστός όσο περιγράφει και στο υπέροχο βιβλίο της η αγαπημένη μας φίλη Εύη Σταθάτου. Αγάπη και χαρά εις διπλούν. Είχα γράψει κάποια στιγμή σ’ ένα από τα ημερολόγια μου: “H ξεγνοιασιά με το παιχνίδι (μαζί) κάνει σινιάλο στο ένα αγόρι. Καθημερινά και χωρίς συγκεκριμένη ώρα. Κάθε λεπτό (νομίζω). Παίζει αλλιώς κι αλλιώτικα κάνοντας φιγούρες στον αέρα, στήνει παραστάσεις, τα βάζει με τη μπάλα και το καλάθι στη βεράντα, κάνει άπειρες συζητήσεις με δράκους και τέρατα και δεν ησυχάζει ποτέ (αλλά ούτε στον ύπνο του)! Το άλλο αγόρι τα λέει καλά με την οργάνωση. Όπου οργανώνει παιχνίδια, ζωγραφιές και σκέψεις, χωρίς όρια στο χρόνο. Κάθε δευτερόλεπτο τσεκάρει συνέχεια τις λίστες στο μυαλό του κι αν κάτι δεν του βγαίνει ξεκινά μούτρα, γκριμάτσες και μετά ακολουθούν κι επιφωνήματα.”

Νομίζω ότι τα δίδυμα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Διαφοροποιούνται για να κερδίσουν χώρο και χρόνο στο σπίτι με τον εαυτό τους, να ξεδιπλώσουν τις μοναδικές τους ικανότητες και να απολαύσουν στη συνέχεια τις συνήθειές τους. Κι είναι μαγεία μέσα από τις μικρές στιγμές στο σπίτι να κάνουν εικόνα οι γονείς των διδύμων το μετά, το πως θα χειριστούν τις μεγάλες στιγμές (αργότερα), εκεί έξω… Ο Σαίξπηρ είχε πει: «Η χρυσή εποχή είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας»… Αυτό σ όλες τις οικογένειες που χουν δίδυμα!

Ποιά είναι η συμβουλή ομορφιάς που θα έδινες στη σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα;

Συμβουλή ομορφιάς στη σύγχρονη γυναίκα;
Να είναι ο εαυτός της. Να χαμογελάει στα δύσκολα. Να παθιάζεται με ό,τι… Να ερωτεύεται χωρίς όρια. Να επιτρέπει στη δυναμική της εικόνα να τσαλακώνεται με τις αδυναμίες της. Να αφήνει τα δάκρυα να τρέχουν όταν το χει ανάγκη. Είναι σαν μάσκα τόνωσης όλο αυτό…

Η μόνη αληθινή κι απαραίτητη συμβουλή ομορφιάς είναι ο καθαρισμός και η ενυδάτωση της επιδερμίδας. Να μοσχομυρίζει φρεσκάδα έτσι απλά.

Οι ωραιότερες γυναίκες του κόσμου είναι αυτές που καταφέρνουν να ξεχωρίζουν στα δύσκολα, που δεν αφήνουν την εικόνα τους να τους προσπερνά, αυτές που αγαπούν τους συντρόφους τους και τους σέβονται, αυτές που ξενυχτούν πάνω από νέες ιδέες (ακόμη και στα 80 τους) κι αυτές που ξεσηκώνουν την κάθε εποχή με τον ενθουσιασμό τους.

Για να μάθετε ακόμα περισσότερα για την Έφη, μπείτε στο beautydiaries αλλά μπορείτε να την διαβάζετε και στη στήλη της  #beautylike στο LadyLike.gr.

You may also like