Ο Michael Fassbender έρχεται αντιμέτωπος με τον “Χιονάνθρωπο” (+ video)

Στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά μία συγκλονιστική περιπέτεια του επιθεωρητή Harry Hole από τον Martin Scorsese…

Ο Νορβηγός Jo Nesbø (διαβάζεται Γιου Νέσμπε) είναι αναμφισβήτητα ο βασιλιάς της αστυνομικής λογοτεχνίας τα τελευταία χρόνια, κι όχι μόνο στις χώρες της Σκανδιναβίας. Κι ο ήρωάς του, ο επιθεωρητής Harry Hole που δε σταματά ποτέ να καταπολεμά τους δαίμονές του, έχει κατακτήσει το αναγνωστικό κοινό. Αυτήν την αγάπη του κοινού “έπιασε” ο Martin Scorsese και, μαζί με τον ίδιο το Nesbø, αναλαμβάνει την παραγωγή του “Χιονανθρώπου”, μιας από τις πιο καταιγιστικές περιπέτειες του Hole. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν και, προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενη που σας παρουσιάζω το επίσημο trailer της ταινίας!

Όταν τα πρώτα χιόνια εμφανίζονται στο Oslo, η μητέρα ενός μικρού αγοριού εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Στην αυλή του σπιτιού τους, ένας χιονάνθρωπος φοράει το φουλάρι της γυναίκας. Και κοιτάζει (απειλητικά;) προς το σπίτι. Ο επιθεωρητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Harry Hole (Michael Fassbender) αναλαμβάνει την υπόθεση και σύντομα αυτή μοιάζει να συνδέεται με τις εξαφανίσεις παντρεμένων γυναικών με παιδιά που σημειώθηκαν πριν αρκετά χρόνια. Έτσι ο Hole φτάνει στο συμπέρασμα πως το Oslo είναι αντιμέτωπο με τον πρώτο κατά συρροή δολοφόνο στην ιστορία της Νορβηγίας. Στην προσπάθειά του να λύσει το γρίφο είναι η Katrine Bratt (Rebecca Ferguson), μία νέα συνεργάτιδα που διακατέχεται από ένα περίεργο πάθος να αποκαλυφθεί ο δολοφόνος που αυτοαποκαλείται “Χιονάνθρωπος”.
Την προσαρμογή του best seller του Jo Nesbø ανέλαβαν οι σεναριογράφοι Hossein Amini (“Wings Of The Dove”, 1997), Matthew Michael Carnahan (“State Of Play”, 2009) και Peter Straughan (“Tinker Tailor Soldier Spy”, 2011). Στη σκηνοθεσία συναντούμε τον Tomas Alfredson (“Tinker Tailor Soldier Spy”) παρά το αρχικό σχέδιο που ήθελε τον Martin Scorsese στην καρέκλα.
Στο πλευρό του Michael Fassbender θα δούμε τους Charlotte Gainsbourg, Val Kilmer, J. K. Simmons και James D’ Arcy. Η ταινία αναμένεται στους κινηματογράφους φέτος τον Οκτώβρη κι εμείς ξεκινάμε να ετοιμάζουμε το pop corn!

Κάπου εδώ σκέφτομαι πως πολύ σοφά έπραξα την “επανάληψη” των ιστοριών του Harry Hole (οι οποίες ξεκινούν με τη “Νυχτερίδα”, για την οποία θα επανέλθω σύντομα!) και μάλιστα μόλις πρόσφατα έπιασα ξανά τον “Χιονάνθρωπο”. Και για όσους αναρωτιέστε πώς μπορώ να ξαναδιαβάσω ένα βιβλίο όπου ξέρω ήδη τι γίνεται, έχω να πω αυτό: ο Jo Nesbø διαβάζεται ξανά και ξανά με την ίδια ευχαρίστηση, ακριβώς όπως απολαμβάνουμε κάποιες ταινίες όσες φορές κι αν τις έχουμε δει! Ειδικά όταν πρόκειται για τον αντισυμβατικό Harry Hole!

You may also like