Πάρτε τα βουνά κάντε καλό στην υγεία σας

Σίγουρα θα έχετε δει το τελευταίο trend που επικρατεί στην χώρα μας και αυτό δεν είναι άλλο από την ορειβασία. Άπειρες εξαιρετικές ορειβατικές εκδρομές με μεγάλες προκλήσεις. Είτε σας αρέσει το χαλαρό περπάτημα στη φύση είτε μια πιο έντονη πεζοπορία, η καλύτερη εποχή του χρόνου για μία τέτοια δραστηριότητα είναι όταν σας ενεργοποιηθεί η ανάγκη για επαφή με τη φύση. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι μία τσάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κατάλληλη εποχή. Επόμενο βήμα είναι να διαλέξετε έναν ορειβατικό σύλλογο ή μία σχολή ορειβασίας. Έτσι θα ανακαλύψετε ποιο είδος πεζοπορίας σας ταιριάζει ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας. Τα οφέλη από αυτή την δραστηριότητα είναι σίγουρα πολλά. Ας δούμε τι μας προσφέρει.

Η μείωση καρδιαγγειακών παθήσεων

Η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα είναι ο κύριος παρονομαστής γιατί την πρόληψη των παθήσεων της καρδιάς. Mε την πεζοπορία η καρδιά δουλεύει με γρήγορους ρυθμούς και το αίμα κυλάει στο σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αρτηριακή  πίεση να μειώνεται όπως και τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα. Με την πεζοπορία, είναι ότι θα δείτε να μειώνεται αισθητά η χοληστερίνη.

Αποτελεσματικό κάψιμο θερμίδων

  Αν ξεκινήσετε δεν θα θέλετε να σταματήσετε. Ένα γρήγορο περπάτημα έως 30 λεπτά μπορεί να δείξει 150 λιγότερες θερμίδες στο smartwatch σας. Το συνεχόμενο πρόγραμμα, η συνέπεια και ο βαθμός και η δυσκολία του μονοπατιού θα αυξήσουν τον αριθμό καύσης των θερμίδων.

Αποκορύφωση της διάθεσης

  Μετά το τέλος της δραστηριότητας νιώθετε σωματική κόπωση, άλλα η διάθεση σας θα είναι ανεβασμένη. Αυτό συμβαίνει γιατί παράγονται στο σώμα σου ενδορφίνες , οι οποίες κυκλοφορούν με το αίμα και συμβάλλουν στην καλή διάθεση… Ενώ αποβάλουν το στρες.

Noage

Η αλήθεια είναι πως η πεζοπορία είναι για όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας. Είτε μόνος  είτε με την οικογένεια ή τους γονείς σου, είναι μια ωραία δραστηριότητα να αξιοποιήσεις την φυσική σου κατάσταση. Το μυστικό είναι να ξεκινήσετε σιγά σιγά και να αυξήσετε τους ρυθμούς με ανηφόρες ή κατηφόρες , αφού αισθανθείτε ότι έχετε κατακτήσει το ελαφρύ περπάτημα.

Let’s go Hiking!

Featured image : unsplash.com/@hollymandarich

You may also like