Πανεύκολα Μανιτάρια Sauté με σκόρδο & βούτυρο

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε γευστικά την εβδομάδα μας, με την απόλυτη ιταλική συνταγή για τα μανιτάρια, εφόσον σας αρέσουν!

Μπορείτε να τα κάνετε ως συνοδευτικά σε κάποιο κρέας, να τα σερβίρετε με ρύζι ή να τα βάλετε πάνω σε ψωμί φουρνισμένο… σαν μπρουσκέτα! Αν σας περισσέψουν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κι αργότερα σε ομελέτα, σαλάτα ή ζυμαρικά .

Θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
500 γρ. Cremini μανιτάρια, καλά καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και κομμένησε λεπτές φέτες
½ κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο ή θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ψιλοκόψτε τα βότανα που έχετε επιλέξει. Ανεβάστε τη θερμοκρασία και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι.
Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το δεντρολίβανο ή το ψιλοκομμένο θυμάρι
Σοτάρετε τα μανιτάρια για μερικά λεπτά και μετά ανακατέψτε τα…

Μαγειρεύετε μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και να καψαλιστούν στις άκρες για περίπου 5-8 λεπτά στο σύνολο.
Σερβίρετέ τα αμέσως.


Η δική μας πρόταση είναι με μπρουσκέτες … με τη συνοδεία του, EPOPS, Sauvignon Blanc από το κτήμα Χατζηγεωργίου.

Photo credits: εδώ

You may also like