Πατάτες φούρνου με θυμάρι και παρμεζάνα

ΥΛΙΚΑ: (για 4-6 άτομα)
6 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
4 κουταλιά του γλυκού παρμεζάνα
Αλατοπίπερο

patates-fournou-me-thymariΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς.
Πλένουμε τις πατάτες καλά σας. Κόψτε τις φέτες.Στη συνέχεια κόβετε τις φέτες πατάτας σε λεπτές λωρίδες.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μπολ και περιχύστε με λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι.

Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια πασπαλίζουμε 4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα.
Απλώνετε τις πατάτες στο ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 20 λεπτά. Τέλος αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

Πηγή: sidagi.gr

You may also like