Ποια είναι τα πιο υγιεινά είδη τσαγιού;

Το δικό σας αγαπημένο είναι ανάμεσα σε αυτά τα τέσσερα;

Πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν ένα ποτήρι τσάι μέσα στη μέρα, είτε στη ζεστή είτε στην κρύα του εκδοχή. Άλλωστε, με τόσες εναλλακτικές που προσφέρει σε γεύσεις και είδη, δύσκολα κάποιος αδυνατεί να βρει αυτό που ανταποκρίνεται στα δικά του γευστικά γούστα. Ποια είναι, όμως, τα πιο υγιεινά είδη τσαγιού, σύμφωνα με αυτά που προσφέρουν;

  1. Μαύρο τσάι

Αν και δεν έχει τόσο υψηλή περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών όπως το πράσινο, το μαύρο τσάι κάνει καλό στην καρδιά και μπορεί να βοηθήσει τη μείωση της χοληστερόλης. Επίσης, έχει την ικανότητα να γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια, κάτι που το κάνει ιδανικό σύμμαχο για τις ώρες που θέλουμε να νιώσουμε τόνωση.

  1. Πράσινο τσάι

Η υψηλή του περιεκτικότητά σε αντιοξειδωτικά μπορεί να μας κρατήσει σε καλή φόρμα μακροπρόθεσμα και, παράλληλα, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση συγκεκριμένων ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές ασθένειες (με τη μείωση της χοληστερόλης) και ο καρκίνος του μαστού.

  1. Λευκό τσάι

Όπως και το πράσινο τσάι, έτσι και το λευκό μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη βοήθεια για την απώλεια βάρους, χάρη στην καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει και ονομάζονται «κατεχίνες». Μάλιστα, σύμφωνα με γιατρούς, το λευκό τσάι είναι το λιγότερο επεξεργασμένο και περιέχει υψηλότερα επίπεδα από πολυφαινόλες, ουσίες με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

  1. Kombucha

Το συγκεκριμένο, όχι και τόσο γνωστό είδος, αποτελεί ένα τσάι ζυμωμένο με ζάχαρη και μία ποικιλία από καλά βακτήρια και προζύμι. Αποτελεί εξαιρετική πηγή προβιοτικών που βοηθούν στην ισορροπημένη λειτουργία του εντέρου και βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Προσοχή σε κάποιες ποικιλίες που μπορεί να περιέχουν αλκοόλ (αν και συνήθως λιγότερο από 0,5%).

Πηγή

You may also like