Πρακτικές συμβουλές για δυνατά μαλλιά και το φθινόπωρο

  Το φθινόπωρο έιναι η εποχή της τριχόπτωσης αλλά και της επανόρθωσης. Οι φθορές από το καλοκαίριαλλά και τις χρωστικές προσθήκες από βαφές επηρεάζουν την ποιότητα της τρίχας ενώ οι έντονες μεταβολές του καιρού τα έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά. Πως μπορούν να ανακτήσουν την υγιή τους εικόνα; Επιλέξαμε έξυπνους τρόπους για super ανανέωση και σωστό θωράκισμα πριν ο χειμώνας «χτυπήσει» την πόρτα μας! Επτά βήματα για την πλήρη αναδόμηση τους..

Φρέσκο κούρεμα

Το βασικό βήμα για να ανακτήσουν τα μαλλιά σου την υγιή τους όψη είναι να απομακρύνεις τις αφυδατωμένες άκρες από την ψαλίδα ανανεώνοντας το κούρεμα σου. Αν, πάλι, δεν επιθυμείς να χάσουν πολύ το μήκος τους, τη λύση δίνει ένα κούρεμα με αρκετά φιλάρισμα και layers.

“Έξυπνος καθαρισμός”

Χρησιμοποίησε λιγότερη ποσότητα σαμπουάν. Για τα μαλλιά μέτριου μήκους, μία κουταλιά της σούπας είναι υπεραρκετή ποσότητα. Επιπλέον, αν έχεις βαμμένα μαλλιά, επίλεξε σαμπουάν χωρίς θεϊκά άλατα, που θα διατηρήσουν το χρώμα τους ζωντανό.

Διάλειμμα από τα εργαλεία styling

Αν αποφύγεις για ένα μικρό διάστημα τη θερμότητα των εργαλείων για ίσιωμα και μπούκλες, θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και την υφή των μαλλιών σου. για να δείχνουν τα μαλλιά σου περιποιημένα, δοκίμασε χτενίσματα όπως πλεξούδες, γαλλική κοτσίδα και το χαμηλό σινιόν.

unsplash.com/@awcreativeut
Ενδυναμωτική διατροφή

Για να δυναμώσουν τα μαλλιά σου, εμπλούτισε τη διατροφή σου με περισσότερη πρωτεΐνη  επιλέγοντας τροφές όπως η κινόα, ο αρακάς και τα φασόλια, που είναι ιδανικές και για vegans. Επίσης, αύξησε την κατανάλωση του νερού, ειδικά αν έχεις ξηροδερμία.

Βαθιά θρέψη

Τα κοντίσιονερ είναι κατάλληλα για το ξεμπέρδεμα και την ενυδάτωση των μαλλιών, αλλά δεν προσφέρουν τη θρέψη και την επανόρθωση από τις φθορές που προσφέρει μια μάσκα. Οι μάσκες διαθέτουν έως και 25% περισσότερου ενυδατικούς παράγοντες από τα conditionner και ενδείκνυται για την αποκατάσταση της λείας υφής τους, αρκεί να αφήσεις να δράσουν για τουλάχιστον πέντε λεπτά.

Άλλαξε τον τρόπο που βάφεις τα μαλλιά σου

Δεν υπάρχει ο όρος «ήπιο decapage», αλλά υπάρχουν τρόποι για να μειώσεις τη φθορά της βαφής. Άπλωσε ή ζήτησε από τον κομμωτή σου να εφαρμόσει πριν από την βαφή ένα έλαιο, το οποίο προστατεύει τις άκρες των μαλλιών. Προτίμησε βαφές χωρίς αμμωνία και διατήρησε τη λάμψη του χρώματος εφαρμόζοντας καθημερινά ένα αντηλιακό σπρέι μαλλιών.

Η νέα ρουτίνα περιποίησης

Το βασικότερο στάδιο περιποίησης όπου τα μαλλιά σπάνε και ταλαιπωρούνται είναι το βούρτσισμα. Όταν είναι βρεγμένα και ελαστικά, η βούρτσα μπορεί να τα τραυματίσει, καθώς τα τραβάει πιο πολύ… Eνώ όταν είναι στεγνά, το δυνατό βούρτσισμα σπάει τις άκρες τους. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλα σου σε νωπά μαλλιά για να τα ξεμπερδέψεις και στη συνέχεια επίλεξε μια βούρτσα από φυσική τρίχα ή αραιής σιλικόνης και βούρτσισε τα με απαλές, αργές κινήσεις.

Free style is the best!

Featured image: unsplash.com/@yoannboyer

You may also like