Προσοχή στα αντιβιοτικά στα νεογνά!

Η χορήγηση αντιβιοτικών σε νεογνά μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει το βάρος τους αργότερα, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 11.532 νεογνά και δημοσιεύεται στο περιοδικό «International Journal of Obesity», έδειξε ότι παιδιά κάτω των 6 μηνών στα οποία δόθηκε αντιβίωση ήταν παχύτερα αργότερα.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα φάρμακα θα μπορούσαν να επηρεάζουν βακτήρια στο έντερο οδηγώντας σε αλλαγές του βάρους.

Ωστόσο, δήλωσαν ότι χρειάζονται νέες έρευνες για να επιβεβαιωθεί η σχέση.

[quote_right]Στην έρευνα, παιδιά στα οποία δόθηκαν αντιβιοτικά μεταξύ της γέννησης και της ηλικίας των 5 μηνών, ήταν ελαφρώς πιο βαριά μεταξύ 10 και 20 μηνών. Μετά τους 38 μήνες είχαν 22% περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα.[/quote_right]

Ο ερευνητής, Dr Leonardo Trasande από το New York University School of Medicine, δήλωσε ότι συνήθως θεωρούμε την παχυσαρκία σαν επιδημία που σχετίζεται με την ανθυγιεινή διατροφή και την καθισιτκή ζωή, όμως όλο και περισσότερες έρευνες υποδεικνύουν ότι είναι πιο περίπλοκο το θέμα.

Πρόσθεσε ότι μικρόβια στα έντερα μπορεί ενδεχομένως να παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο που απορροφούμε θερμίδες και η έκθεση σε αντιβιοτικά, ιδιαίτερα αρχικά στη ζωή, μπορεί ενδεχομένως να εξουδετερώνει υγιεινά βακτήρια που επηρεάζουν τον τρόπο που απορροφούμε θρεπτικές ουσίες και που αλλιώς θα μας κρατούσαν αδύνατους.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

You may also like