3 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ

Τα μυαλά των παιδιών εξελίσσονται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς . Ταυτόχρονα στα πρώτα χρόνια της ζωής τους διαμορφώνεται και η προσωπικότητά τους.

Το παιδί μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα και το μυαλό του απορροφά σαν σφουγγάρι όλες τις καινούριες πληροφορίες. Για να ενισχύσετε λοιπόν τις μαθησιακές του βάσεις μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά του νέες δραστηριότητες για να εξασκήσετε το μυαλό του.

Δείτε μερικές από αυτές:

Επιτραπέζια παιχνίδια

Ακόμη και από την παιδική ηλικία, παίζοντας για παράδειγμα με τα «κλασικά» τουβλάκια και τα παζλ, το παιδί μπορεί να «ακονίσει» το μυαλό του και να βελτιώσετε την ευφυΐα του. Με αυτά τα επιμορφωτικά παιχνίδια ενισχύεται παράλληλα η παρατηρητικότητα και την προσοχή του παιδιού…Στοιχεία που είναι όλα απαραίτητα για την λειτουργία του εγκεφάλου του.

Μαθήματα μουσικής και μουσικά όργανα

Έρευνες σχετικά με την ευφυΐα των παιδιών αναφέρουν ότι η ενασχόληση του παιδιού με τη μουσική μπορεί να κάνει το μυαλό του πιο «κοφτερό»… Και να το βοηθήσει να ενισχύει και άλλες πνευματικές δεξιότητες. Παράλληλα μαθαίνει να είναι πιο πειθαρχημένο και να συγκεντρώνεται καλύτερα.

Ξένες γλώσσες

Εκτός από ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για το μέλλον του, οι ξένες γλώσσες αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την οξυδέρκειά του. Το παιδί αποκτά πλέον μια ευελιξία στον τρόπο σκέψης και βελτιώνονται οι επικοινωνιακές του ικανότητες.

Υποσημείωση: δεν υπάρχει όμως πιο σημαντικό από το να είναι ένα παιδί υγιές κι ευτυχισμένο. Οπότε -να έχουμε στο μυαλό μας- να αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν με την ψυχή τους, όσο έχουν την ευκαιρία. Έτσι θα εξελίξουν την φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους.

Πηγή: Baby.gr

Photo credits: @robbie36 (unsplash)

You may also like