Προστατεύστε τον οργανισμό σας από το κρύο

Μη μου πείτε ότι με το που αρχίζουν τα κρύα δεν ξεκινάτε και τις σκέψεις που είναι γεμάτες φόβο ότι μπορεί να αρρωστήσετε; Ναι, λοιπόν είναι πολύ πιθανό αλλά πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και να προλάβουμε, την μύτη που τρέχει ανεξέλεγκτα και το λαιμό που δεν λέει να συνέλθει. Εμείς είμαστε εδώ πριν από εσάς για εσάς και για αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τι θα πρέπει να κάνετε τώρα που έρχεται το κρύο ώστε να γλιτώσετε το κρύωμα, και την γρίπη. Δώστε προσοχή!

Aν νομίζετε ότι θα κρυολογήσετε , θα πρέπει να πίνετε ένα τσάι ή ένα χυμό πορτοκαλιού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το τσάι είναι η καλύτερη επιλογή. Ο χυμός πορτοκαλι έχει βιταμίνη C, και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει θωρακίζοντας σας εναντία στα κρυολογήματα. Σύμφωνα με μια μελέτη, όταν καταναλώνουμε 100 γραμμάρια υδατανθράκων στα έντυπα της γλυκόζης, ή φρουκτόζη, ή σακχαρόζη, ή χυμό πορτοκαλιού, ή μέλι, θα μειώσει σημαντικά τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων που συμβάλλουν σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα συνεπώς θα πρέπει να προσέξετε την κατανάλωση. Έτσι, ενώ είναι σημαντικό να πίνετε πολλά υγρά, μείνετε μακριά από χυμούς φρούτων σε μεγάλες ποσότητες και ιδιαίτερα συσκευασμένων. Επιπλέον το ζεστό τσάι καθαρίζει τις ρινικές διόδους…

Σχετικά με το τσάι, τι είναι καλύτερο: το τσάι με γάλα ή τσάι με λεμόνι; Η απάντηση είναι να μην το προτιμάτε με γάλα. Διότι μελέτες έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη που περιέχει εξουδετερώνει μερικά από τα οφέλη για την υγεία του τσαγιού. «Πιστεύουμε ότι η πρωτεΐνη συνδέεται με αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες του τσαγιού, που τις καθιστά λιγότερο διαθέσιμες για το σώμα σας να χρησιμοποιήσει.» λέει ο Rick Hursel, PhD, Τμήμα Βιολογίας  στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ.

«Μην πηγαίνετε στο κρεβάτι νωρίτερα από το συνηθισμένο. Θα πρέπει να ακολουθείτε το ίδιο πρόγραμμα κάθε βράδυ, και τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε να μην απορυθμίζετε το βιολογικό σας ρολόι σας και να μην διαταράξετε τον κανονικό ρυθμό του ύπνου σας. Πάρτε ένα υπνάκο για 15 με 20 λεπτά, ώστε να σας δώσει μία ένεση ενέργειας. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ανανεωθείτε και να περάσει το υπόλοιπο της ημέρας. Τα 60 λεπτά ύπνου θα σας αφήσουν μεθυσμένους και από 90 λεπτά και πάνω, θα  έχετε μπει σε ένα πλήρες REM κύκλο, και  πιθανότατα να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε την κανονική ώρα που πέφτετε για  ύπνο , με αποτέλεσμα να αποσυντονιστείτε.» όπως αναφέρει ο James B. Maas, PhD, συγγραφέας και πρώην πρόεδρος της Σχολής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Cornell, και επινοητής του όρου” σιέστα ”

«Το ντύσιμο ειναι σημαντικό. Για τη διαφορά  εσωτερικής με  εξωτερικής θερμοκρασίας,  θα πρέπει να ντύνεστε σαν να εχει 15 με 20 βαθμούς περισσότερους  σε σχέση με έξω, από την πραγματική θερμοκρασία. Θα είναι ψυχρή στην αρχή η αίσθηση που θα νιώθετε, αλλά θα ζεσταθείτε. Εάν είστε ντυμένοι παραπάνω , μπορείτε να υπερθερμανθείτε, με αποτέλεσμα την υπερβολική εφίδρωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει κράμπες στα πόδια.Για πολύ κρύες μέρες, συστήνω παντελόνι ή κολάν , ένα καπέλο και γάντια, ένα αντιανεμικό είναι ότι πρέπει για να κρατήσει έξω το κρύο, εάν η θερμοκρασία είναι χαμηλή.» Elizabeth Γ. Matzkin, MD, διευθύντρια στο νοσοκομείο Brigham.

TIPS για να είσαστε υγιείς στο κρύο:
*Έχετε νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης
Καναδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι επιβάτες στο αεροπλάνο είναι πάνω από 100 φορές πιο πιθανό να  κρυολογήσουν σε σχέση με αυτούς που ταξιδεύουν με λεωφορείο, τρένο ή μετρό. Βασικός κανόνας λοιπόν σε μία πτήση: Ενυδάτωση.. Το νερό μπορεί να βοηθήσει υγράνετε τις μεμβράνες της μύτης και να αποφύγετε το κρύωμα.

*Ξεχάστε την Εχινάκεια
Δεν υπάρχει πραγματικά καμία οριστική έρευνα αποδεικνύει ότι η Εχινάκεια να είναι αποτελεσματική κατά του κοινού κρυολογήματος. Αντίθετα είναι εκείνη που λειτούργει συνδυαστικά με άλλες βιταμίνες όπως C και ψευδάργυρο, ενώ είναι ιδανική για την θωράκιση του ανοσοποιητικού.  Μελέτες έχουν δείξει ότι βιταμίνη D μπορεί να τονώσει την παραγωγή μιας πρωτεΐνης που σκοτώνει τους ιούς και σε συμδυασμό με τη λήψη συμπληρωμάτων D μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερες ιογενείς λοιμώξεις.

*Δυνατοί στο κρύο
Δεν έχει σημασία πόσο χαμηλή είναι η θερμοκρασία, κάντε ένα γρήγορο περπάτημα κάθε μέρα. Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία των κύτταρων του ανοσοποιητικού συστήματος σε όλο το σώμα, ενώ η έρευνα δείχνει ότι το περπάτημα για 30 με 45 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα και το χειμώνα μπορεί να μειώσει τις ημέρες ασθενείας σας στο μισό.

*Ζεσταθείτε με τσάι
Η νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποστηρίζει ότι τα στοιχεία του τσαγιού μπορούν να προστατέψουν από τις  λοιμώξεις, τους ιούς και να τους προλάβουν. Το μαύρο και πράσινο τσάι περιέχουν κερκετίνη, αναλογιστείτε λοιπόν πόσο καλό κάνει  ένα ζεστό φλιτζάνι την ημέρα.

*Αποφύγετε τα Αντιβιοτικά
Αυτά τα φάρμακα μπορούν να  προκαλέσουν-κάποιες φορές- στομαχικές διαταραχές, διάρροια, και ακόμη και μολύνσεις. Εάν έχετε γρίπη, ρωτήστε το γιατρό σας για ένα αντιικό φάρμακο. Αλλά γρήγορα θα δείτε στην πράξη όπως μας έχουν δείξει οι μελέτες ότι αυτά τα φάρμακα λειτουργούν καλύτερα μέσα σε 48 ώρες από τα πρώτα συμπτώματα.

*Τα μικρόβια
Οι ιοί της γρίπης μπορούν να επιβιώσουν σε επιφάνειες για πάνω από δύο ώρες, αλλά δεν μπορείτε να πλένετε τα χέρια σας 24/7. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια εντόπισαν πρόσφατα τα σημεία του σπιτιού με τα περισσότερα  μικρόβια: λαβές ψυγείων, τηλεχειριστήρια, και πόμολα.

*Απολαύστε τα τρόφιμα που βοηθούν
Η σούπα από κοτόπουλο πραγματικά μπορεί να θεραπεύσει ένα κρυολόγημα. Ο καυτός ατμός επεκτείνεται στους “αεραγωγούς” σας, η οποίοι σας βοηθούν να καθαρίσετε τη βλέννα από τη ρινική σας κοιλότητα. Πλέον,ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα  διαπίστωσαν ότι η σούπα κοτόπουλου έχει αντιφλεγμονώδη επίδραση που μπορεί να απαλύνει και τον πονόλαιμο.

You may also like