Η εφαρμογή της ομοιοπαθητικής στα παιδιά

Όταν οι γονείς δίνουν αμέσως αντιβίωση στα παιδιά τους όταν κρυολογούν, όχι μόνο τα φορτώνουν με ακατάλληλα φάρμακα, αλλά καθιστούν και τα μικρόβια πιο ανθεκτικά. Όταν ο οργανισμός αναπτύσσεται είναι καλό να χρησιμοποιούνται πιο φυσικές μέθοδοι θεραπείας.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η ομοιοπαθητική είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία της οδοντοφυΐας και των κολικών, και μετατρέπει τα γκρινιάρικα παιδιά σε “αγγελουδάκια”.

Με την ομοιοπαθητική μειώνεται ο πόνος της ωτίτιδας στα παιδιά, ενώ είναι δυνατή η ενδυνάμωση της άμυνας του παιδικού οργανισμού, ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα τα κοινά κρυολογήματα και τη γρίπη.

Η ομοιοπαθητική είναι εξίσου αποτελεσματική και στα υπερκινητικά παιδιά, τα οποία βοηθά να αποδιώξουν την ανησυχία τους. Επιπλέον, αυτή η φυσική θεραπεία μπορεί να αντιμετωπίσει και συναισθηματικά προβλήματα, ενώ συνιστάται και σε μωρά που πάσχουν από κολικούς.

Η αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής είναι αποδεδειγμένη και ευρέως διαδεδομένη. Με τη χρήση της, ο ασθενής αναρρώνει πιο γρήγορα και σταματούν άμεσα οι υποτροπές.

Η αποδοχή αυτής της εναλλακτικής μορφής ιατρικής βρίσκει ανταπόκριση στην Ευρώπη.

Το 30% του πληθυσμού της Γαλλίας χρησιμοποιεί ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το 20% των Γερμανών ιατρών χορηγούν στους ασθενείς τους ομοιοπαθητικά, ενώ το 42% των Βρετανών ιατρών παραπέμπουν ασθενείς σε ομοιοπαθητικούς ιατρούς.
Τέλος, το 45% των Δανών ιατρών θεωρούν αυτήν τη μέθοδο θεραπείας πολύ αποτελεσματική.

Πηγή: homeopathy.gr

You may also like