Πρωινό: 3 πρωινά tricks για καλύτερη συγκέντρωση

Ένα γεμάτο και θρεπτικό πρωινό είναι ικανό να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για τη μέρα μας,… Όσο απαιτητικές κι αν είναι οι υποχρεώσεις που έχουμε. Όταν μιλάμε όμως για ενέργεια, προφανώς κι αυτή δεν περιορίζεται στο πόσο δραστήριο θα είναι το σώμα μας… Αλλά και στο κατά πόσο θα είναι αυξημένες οι πνευματικές μας επιδόσεις. Και καθώς σώμα και πνεύμα συνεργάζονται ώστε να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση, είναι βασικό το πρωινό μας “να καλύπτει όλες τις βάσεις”. Αυτό μπορεί να γίνει αν μάθουμε να εκμεταλλευόμαστε τρεις τροφές που εγγυώνται αυξημένη πνευματική λειτουργία, καλύτερη μνήμη και περισσότερη συγκέντρωση.

               01 Λιναρόσπορος.

 Ο λιναρόσπορος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά Ω3. Είναι συνδεδεμένα σε έρευνες με υγιή καρδιακή αλλά κι εγκεφαλική λειτουργία. Μάλιστα, μεταβάλλονται σε οξέα EPA και DHA τα οποία έχουν αποδεδειγμένη συμβολή στη μνήμη και τη συγκέντρωσή μας. Μπορεί να προστεθεί στο πρωινό μας μπολ με γιαούρτι και βρώμη ή τα smoothies μας. Ωστόσο καλό είναι η ποσότητα να είναι αλεσμένη ώστε να γίνει πιο ομαλή η πέψη τους.

               02 Καρύδια.

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν συνδέσει τα καρύδια με αυξημένη και βελτιωμένη εγκεφαλική δραστηριότητα. Αλλωστε κι αυτά είναι μία πλούσια πηγή Ω3 λιπαρών. Ακόμη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η ένταξή τους στις διατροφικές μας συνήθειες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών παθήσεων που εμφανίζονται κυρίως λόγω ηλικίας. Εκτός από το πρωινό  μπολ μας, μπορούμε να τα απολαύσουμε και σε φρυγανισμένο ψωμί με λίγο τυρί cottage και φρούτα.

               03 Μούρα.

 Οι φράουλες, τα μύρτιλλα και τα βατόμουρα έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που σχετίζονται με τη γήρανση του εγκεφάλου. Για την ακρίβεια, έρευνες έχουν δείξει πως η τακτική τους κατανάλωση μπορεί να περιορίσει το ρίσκο εκδήλωσης παθήσεων όπως το Alzheimer και το Parkinson. Είτε στο μπολ με το γιαούρτι μας, είτε σε ένα τοστ είτε στα smoothies μας, τα μούρα είναι μία must προσθήκη στο πρωινό μας γεύμα.

               Για άλλη μία φορά, η φράση πως το πρωινό μας γεύμα είναι το σημαντικότερο της ημέρας επιβεβαιώνεται – πόσο μάλλον όταν αυτό ετοιμάζεται με γνώμονα το σύνολο της καλής μας υγείας!

               Πηγή: Eat This, Not That

Featured image: unsplash.com/@rirri01

You may also like